Από τον Ααρόν Μος

trong>Ερώτηση:

Σας λέω το παράδοξο των γνωριμιών: Γιατί όλοι οι καλοί άντρες είναι ήδη «καπαρωμένοι;». Γιατί οι σύζυγοι των φιλενάδων μου μοιάζουν όλοι τόσο υπέροχοι και οι τύποι με τους οποίους βγαίνω μου φαίνονται σαν κάτι να τους λείπει;

Απάντηση:

Δεν είναι ότι όλοι οι καλοί άντρες είναι πιασμένοι – αλλά ότι οι δεσμευμένοι είναι πιο επιθυμητοί. Η αγάπη που δίνουμε και παίρνουμε βγάζει τον καλύτερό μας εαυτό. Οι άντρες με σχέση έχουν πράγματι κάτι που οι διαθέσιμοι δεν έχουν – κάποιον να αγαπούν.

Ένας πίνακας φαίνεται πάντα καλύτερος όταν μπει σε κορνίζα και κρεμαστεί στον τοίχο. Ένας καναπές δείχνει πολύ ομορφότερος σε ένα σπίτι από ό,τι σε ένα κατάστημα επίπλων. Και οι άνθρωποι είναι πιο ωραίοι όταν έχουν βρει την αγάπη. Η ανθρώπινη ψυχή δείχνει την αλήθεια της μόνο όταν είναι ανοιχτή προς κάποιον άλλο.

Όταν αγαπάμε κάποιον είμαστε πιο ζωντανοί. Τα συναισθήματά μας είναι πιο έντονα, η αισθαντικότητά μας πιο υψηλή και η προσωπικότητά μας ανθισμένη. Όταν αγαπιόμαστε νιώθουμε πιο σίγουροι και πιο ελεύθεροι, πιο γεμάτοι και ολοκληρωμένοι.

Μπορούμε να μοιραζόμαστε την αγάπη με την οικογένεια και τους φίλους, αλλά μέχρι να βρούμε την «αδερφή ψυχή» είμαστε μόνο οι μισοί. Μόνο όταν ένας άντρας και μια γυναίκα συνδεθούν, αποτελούν την εικόνα του Θ-ού, είναι ολοκληρωμένοι.

Δεν μπορείς να αγοράσεις έπιπλα από το σαλόνι κάποιου άλλου. Ούτε να συγκρίνεις τους άντρες που βγαίνεις με τους συζύγους των φιλενάδων σου. Δεν σε χρειάζεται κάποιος ολοκληρωμένος, αλλά ένας που αναζητά το άλλο του μισό.

Νιώσε την ατέλειά σου και αναγνώρισέ την και στους άλλους. Τότε θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν άφθονοι θαυμάσιοι τύποι έξω. Κάποιος σε περιμένει. Χωρίς εσένα είναι ο μισός από ό,τι θα μπορούσε να είναι.

Ο Ραβίνος  Άαρον Μος διδάσκει Καμπάλα, Ταλμούδ και Ιουδαϊσμός στο Σύδνεϋ, Αυστραλία