Η Ανατολική Κορινθία πλήττεται σφόδρα τις τελευταίες ώρες από την κακοκαιρία "Ιανός".

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της πυροσβεστικής έχουν πραγματοποιηθεί 16 κλήσεις για απάντληση υδάτων από την περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής και ταυτόχρονα με απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορίνθου έκλεισε από το πρωί του Σαββάτου η εθνική οδός Ισθμού - Επιδαύρου από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο καθαρά για προληπτικούς λόγους λόγω φερτών υλικών που είχαν βρεθεί στο οδόστρωμα από τα γύρω βουνά.

Με την απομάκρυνση τόσο των φερτών υλικών όσο και της συσσωρευμένης ποσότητας νερού η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό αποκαταστάθηκε

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε «μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεχριών υπάρχουν προβλήματα» και τόνισε πως: «Λόγω των βροχοπτώσεων, το βουνό που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων και τον περασμένο Ιούλιο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, "κατέβασε" νερά στην παραλιακή περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα με πλημμύρες, ενώ πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Επιδαύρου. Αυτήν την ώρα συνεργεία της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απαντλήσεις υδάτων, ενώ άλλα συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου καθαρίζουν τους δρόμους».

Ο κ. Γκιολής στην ίδια συνέντευξή του προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε: «είχαμε φροντίσει, ως περιφέρεια Πελοποννήσου, να βγάλουμε από το πρωί της περασμένης Πέμπτης δεκάδες μηχανήματα, προκειμένου να καθαρίζουν ρέματα, αυλάκια και φρεάτια.»