Γιατί βρισκόμαστε τόσο συχνά σε σχέσεις με συντρόφους που δεν αντέχουμε;
Με ποια κριτήρια επιλέγουμε το σύντροφό μας;
Κατά τη θεωρητική πλευρά της αγάπης, επιθυμία μας είναι να βρούμε κάποιον με τον οποίον θα είμαστε ευτυχισμένοι.
Η αλήθεια όμως διαφέρει.
Συνήθως ψάχνουμε για ένα σύντροφο που θα εκπληρώσει προϋπάρχουσες ψυχολογικές μας ανάγκες, που μπορεί να περιλαμβάνουν και την υπόγεια επιθυμία μας για ματαίωση.
Δυστυχώς, στις ερωτικές μας επιλογές είμαστε προγραμματισμένοι να επιλέγουμε την αγάπη που μάθαμε στην παιδική μας ηλικία.
Γι’ αυτό και η επίγνωση των ασυνείδητων επιθυμιών μας θα μας βοηθήσει, όχι μόνο στην ορθή επιλογή συντρόφου, αλλά και στη διαχείρηση των συγκρούσεων στις υφιστάμενες σχέσεις μας.
Δείτε το video:
[embed]https://youtu.be/Ypq-GNaNmHw[/embed]
Ο άνθρωπος περπατούσε σ’ εκείνα τα σοκάκια της επαρχιακής πόλης. Είχε χρόνο και γι’ αυτό κοντοστεκόταν για λίγο μπροστά σε κάθε βιτρίνα, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε πλατεία. Στρίβοντας σε μια γωνία βρέθηκε άξαφνα μπροστά σε ένα ταπεινό κατάστημα που η ταμπέλα του ήταν λευκή. Περίεργος, πλησίασε στη βιτρίνα και κόλλησε το πρόσωπο του στο κρύσταλλο για να καταφέρει να δει μέσα στο σκοτάδι… Το μόνο που φαινόταν ήταν ένα αναλόγιο μ’ ένα χειρόγραφο καρτελάκι που έγραφε: Το μαγαζί της αλήθειας
Ήταν μια φορά ένας δερβίσης. Πολύ σοφός… Γύριζε από χωριό σε χωριό, ζήταγε ελεημοσύνη και μοίραζε γνώσεις και συμβουλές στις πλατείες και τις αγορές…
Οι άνδρες που έχουν μείνει μόνοι τους για αρκετά χρόνια ή και έχουν βιώσει πολλούς χωρισμούς με συντρόφους εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα δεικτών φλεγμονής στο αίμα τους, κάτι που μαρτυρά αυξημένες πιθανότητες για διάφορες παθήσεις, σύμφωνα με μία νέα Δανική επιστημονική μελέτη.
Ορισμός: Ψυχολογική Βία είναι η συμπεριφορά που αποσκοπεί στην περιφρόνηση του άλλου, με στόχο την αποδυνάμωση και υποταγή του, τον έλεγχο και τη διατήρηση της εξουσίας
Ο Φρίντριχ Νίτσε γεννήθηκε στο Ραίκεν της Γερμανίας το 1844 και πέθανε στην Βαϊμάρη στις 25 Αυγούστου του 1900. Φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος, έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και έμεινε αξεπέραστος για τους αφορισμούς και τις ειρωνείες του. Όπως όλα δείχνουν υπήρξε στην ζωή του ελάχιστα ευτυχισμένος!
Μια σιωπηλή τραγωδία εκτυλίσσεται σήμερα στα σπίτια μας και αφορά σε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε: τα παιδιά μας.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ταξινόμηση,ή ότι υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες αγάπης που καθορίζονται από το είδος της σχέσης: σ’ αγαπώ σαν φίλο, σ’ αγαπώ σαν αδελφό, σαν ξάδελφο, σαν θείο, σαν γάτο… σαν αντικείμενο.
Ο Γιάννης Κουτσοπόδης ήταν ένας άντρας που εργαζόταν ως ξυλοκόπος.