«Έχει αλλάξει εντελώς, δεν τον αναγνωρίζω πλέον» σκέφτεσαι κι είσαι απίστευτα μπερδεμένη κι ανήσυχη με την ξαφνική αλλαγή του συντρόφου σου που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το παρελθόν.

Οι πιθανότητες είναι να μην ήταν πραγματικά ποτέ αυτό που νόμιζες ότι ήταν. Δεν έχει αλλάξει καθόλου. Μαλάκας δεν γίνεται κανείς μέσα σε μία μέρα. Μαλάκας ήταν ανέκαθεν, απλώς εσύ δεν ήσουν σε θέση να το καταλάβεις, γιατί ήσουν ερωτευμένη κι έκανες τα στραβά μάτια.

Πώς θα το καταλάβεις; Πρέπει να αναρωτηθείς αν έχει συμβεί οτιδήποτε από τα παρακάτω:


1. Ήξερε πως να σου κρυφτεί
Ήταν απλά τέλειος για σένα. Καλός φίλος, καλός σύντροφος, το στήριγμα κι ο άνθρωπός σου. Τι πήγε στραβά; Τίποτα απολύτως. Απλά όλον αυτόν τον καιρό απέκρυπτε την σκατένια του προσωπικότητα από εσένα για να επιμηκύνει ακόμη περισσότερο την ιδέα της καλής εικόνας που είχες σχηματίσει εσύ για εκείνον.

2. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν τόσο εύκολα
Χρειάζονται χρόνια συνειδητοποίησης, μεγάλης σιγουριάς και δύναμης να καταλάβει κανείς τα ελαττώματά του και να πάρει τελικά την απόφαση να τα αλλάξει σε προτερήματα. Και σίγουρα αυτή η αλλαγή δεν επέρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αν έχει αλλάξει, το έκανε αργά και σταδιακά εδώ και πολύ καιρό, απλά εσύ δεν το είχες παρατηρήσει.

3. Υπήρξαν σημάδια, αλλά δεν τα έβλεπες
Ή τα έβλεπες και δεν τους έδινες σημασία, παραμερίζοντάς τα για χάρη της σχέσης σας. Λάθος σου. Έπρεπε να τα συζητάς μαζί του και να ζητάς εξηγήσεις για την κακή του συμπεριφορά. Ίσως τελικά εσύ οδήγησες μόνη σου τον εαυτό σου στην άσχημη κατάσταση που είσαι σήμερα.

4. Δεν τον άλλαξες εσύ
Σίγουρα δεν φταις εσύ για τη δραστική του αλλαγή. Μην το πάρεις σε καμία περίπτωση προσωπικά. Είναι εντελώς δικό του θέμα. Μην τολμήσεις ποτέ να κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Αλλάζει γιατί εκείνος την είδε αλλιώς. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.


5. Σε εκμεταλλεύεται
Στη σημερινή εποχή δε μένει παρά να είσαι επιφυλακτικός/ή και καχύποπτος/η με όλους. Μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου. Δεν είναι κανείς τέλειος και σε καμία περίπτωση δεν είναι όλοι ανιδιοτελείς. Μπορεί να πήρε αυτό που ήθελε από εσένα και πλέον η εικόνα του κατά τα άλλα τέλειου συντρόφου αρχίζει να γκρεμίζεται και φαίνεται ο πραγματικός του χαρακτήρας.

6. Σε φλόμωνε στα ψέματα
Πάντα η αλήθεια βασιλεύει στο τέλος. Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις… και ξέρεις τη συνέχεια! Μπορεί μέχρι τώρα η τύχη να ήταν με το μέρους του, αλλά ο πύργος με τα ψέματα πλέον καταρρέει και δεν μπορεί με τίποτα να κρυφτεί.

7. Έσβησε το ενδιαφέρον του για σένα
Είναι κι αυτό πιθανό. Απλά του τελείωσε. Δε μπορεί να βρει κάποιον τρόπο να σου το δώσει να το καταλάβεις δίχως να σε πληγώσει και μέσα στην απελπισία του, βγάζει προς τα έξω τον χειρότερό του εαυτό άθελά του. Μην πάρεις την απόρριψη κατάκαρδα. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…

8. Προχωρήσατε πολύ γρήγορα και φρίκαρε
Μπορεί όντως να ήθελε να είστε μαζί, να σε ερωτεύτηκε τρελά, να σε ποθούσε πολύ, όμως αν όλα αυτά τα συναισθήματα τον κατέκλυσαν σε σημείο τέτοιο που να πάρει βιαστικές αποφάσεις που ύστερα μετάνιωσε, δεν τον κατηγορούμε που άλλαξε ριζικά. Οι άντρες παθαίνουν κάτι τέτοιες φρίκες και είναι στο χέρι σου να τις αντιμετωπίσεις και να τις χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

9. Ίσως τελικά εσύ ήσουν αυτή που άλλαξε
Αν έχεις σκεφτεί έστω και μία στιγμή «Τι κάνω με αυτό τον άνθρωπο;» μην κατηγορείς μονάχα εκείνον που αλλάζει. Ούτε κι εσύ θες πραγματικά αυτήν τη σχέση, απλά είσαι πολύ βολεμένη κι αδύναμη να το παραδεχτείς και να τελειώσεις τα πράγματα. Για το καλό και των δύο, δώσε το τέλος και προχώρησε παρακάτω.

 

πηγή: neopolis.gr