Οι αλλαγές είναι αρκετές και όχι μόνον σε θέσεις υφυπουργών

ύριο το μεσημέρι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται ο ως τώρα κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ( ο οποίος και είναι ένας εξ αυτών που αλλάζει θέση) θα ανακοινώσει την νέα σύνθεση της κυβερνήσεως.

Οι αλλαγές είναι αρκετές και όχι μόνον σε θέσεις υφυπουργών.

Ο πρωθυπουργός σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες, κατέληξε να γίνει ο ανασχηματισμός, γρηγορά, μια και « το κλίμα που δημιουργείται στα μέσα ενημέρωσης μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα».

Αυτή την ώρα, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο Γρ. Δημητριάδης ενημερώνουν ορισμένους από τους υπουργούς και υφυπουργούς που μετακινούνται ή αποχωρούν και όσους είναι να μπουν στην νέα κυβέρνηση, που θα έχει αρκετούς βουλευτές που μπαίνουν πρώτη φορά.

ίναι μάλιστα πιθανόν η ορκωμοσία να γίνει και αύριο το απόγευμα, ώστε οι υπουργοί να αναλάβουν καθήκοντα την Τρίτη, μια και την Τετάρτη είναι αργία.

Δεν μετακινούνται όπως φαίνεται οι υπουργοί Οικονομίας, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού (Ίσως και ο Δικαιοσύνης).

Μπαίνουν νέοι βουλευτές όπως ο Χατζηβασιλείου αλλά και ο γ. γραμματέας της ΚΟ Σπ. Λιβανός.

την θέση του υφυπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου πηγαίνει ο καθηγητής Χρ. Ταραντίλης, βουλευτής Επικρατείας και εκ των στενών συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη.

Επίσης πολύ πιθανό είναι να μετακινηθεί σε θέση υπουργού πάρα το πρωθυπουργώ, μαζί με το Α. Σκέρτσο ο Τ. Θεοδωρικακος από το υπουργείο Εσωτερικών (οπού πιθανόν να πάει στην θέση του ο Στ. Πέτσας).

Μια τοποθέτηση Θεοδωρικάκου στο Μ. Μαξίμου, κάποιοι λένε ότι προαναγγέλλει προσφυγή στις κάλπες Ιούλιο η Οκτώβριο.

Μετακινείται όπως φαίνεται ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης ενώ μένει εκτός ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης. Ίσως στην θέση του τοποθετηθεί ο Θ. Ρουσόπουλος, κάτι που είχε εξετασθεί και το καλοκαίρι.

Στην θέση της κ. Κεραμέως, αν τελικά οριστικοποιηθεί η μετακίνηση της, είναι πολύ πιθανόν να πάει ο Κ. Χατζηδάκης.