Σύμφωνα με δημοσίευμα του stonisi.gr, φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη καταγγέλουν για σεξουαλική παρενόχληση ηλικιωμένο άνδρα ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου, από όπου προμηθεύοντα τα συγγράμματά τους.

Πρόκειται για βιβλιοπωλείο στη Μυτιλήνη, εκτός της κεντρικής αγοράς που διανέμει ακαδημαϊκά συγγράμματα, αναγκαία για τα μαθήματα των φοιτητών και φοιτητριών. Με άλλα λόγια είναι υποχρεωμένες οι φοιτήτριες να περάσουν από την επιχείρησή του προκειμένου να τα προμηθευτούν για τα μαθήματά τους.

Μία από τις αναρτήσεις που έχουν γίνει αναφέρεται σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς φοιτήτρια αναφέρει ότι ο φερόμενος δράστης άγγιξε το χέρι της και στη συνέχεια τα γεννητικά του όργανα, ενώ της έκανε πρόταση να πιουν και καφέ. Η νεαρή γυναίκα αρνήθηκε, εκείνος όμως συνέχισε να επιμένει στην πρόταση του.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το φαινόμενο αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης από το ίδιο πρόσωπο, καταγγέλλεται ότι γίνεται συνεχώς τα τελευταία… πέντε χρόνια!

Η ακαδημαϊκή κοινότητα αναμένει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ερευνήσει τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν ενημερωθεί αρκετά στελέχη του, αλλά και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ζητείται δε να ασχοληθεί με το θέμα η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Ιδρύματος, αλλά και η ίδια η Πρύτανις.