Η Meta Platforms Inc. παρουσιάζει νέες λειτουργίες γονικής συναίνεσης στο Instagram που θα είναι διαθέσιμες σύντομα. Η εταιρεία θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους στο Instagram και σύντομα θα κυκλοφορήσει τις λειτουργίες γονικής συναίνεσης στα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας Quest, σύμφωνα με ανακοίνωση.

 
Οι νέοι γονικοί έλεγχοι αποτελούν μέρος της υπόσχεσης της Meta να προστατεύσει τα παιδιά, χρησιμοποιώντας εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν ένας πληροφοριοδότης διέρρευσε εσωτερικά έγγραφα που έδειχναν ότι η δημοφιλής πλατφόρμα προκαλούσε προβλήματα όσον αφορά την εικόνα του σώματος εφήβων κοριτσιών σε αναρτήσεις. 

Ο σάλος που προέκυψε από τα έγγραφα που διέρρευσαν, οδήγησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας Άνταμ Μόσερι, να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου τον Δεκέμβριο, όπου ανακρίθηκε για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Οι λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες από αυτή την Τετάρτη και θα εξαπλωθούν σταδιακά σε όλο τον κόσμο, τους επόμενους μήνες σύμφωνα με την Meta. 

 
Οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθούν ποιους λογαριασμούς ακολουθούν τα παιδιά τους και να ρυθμίσουν το χρόνο που αυτά ξοδεύουν στην εφαρμογή. 

Τον Μάιο, η Meta θα εγκαινιάσει έναν πίνακα ελέγχου που περιλαμβάνει εργαλεία επίβλεψης για τα ακουστικά Quest και θα αποκλείει αυτόματα τους εφήβους από τη λήψη εφαρμογών που είναι ακατάλληλες για την ηλικία τους, στο Quest. 

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι σχεδιάζει να επιτρέψει τελικά στους γονείς να επιβλέπουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους, σε όλες τις υπηρεσίες της Meta. 

Με πληροφορίες από το Reuters

kathimerini.gr