Το νέο καθεστώς lockdown, στο οποίο βρίσκονται οι κάτοικοι όλης της χώρας από το πρωί του Σαββάτου για να περιοριστεί η φρενήρης εξάπλωση του κορονοϊού, επανέφερε στην καθημερινότητά μας το 13033 για τις μετακινήσεις μας.
Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην μηνυμάτων προς τον πενταψήφιο αριθμό.
Ας θυμηθούμε λοιπόν, για μια ακόμα φορά ,όλη τη διαδικασία που απαιτείται, για να φτάσετε στην ποθητή "αποστολή", ώστε να μπορέσετε να μετακινηθείτε νόμιμα και -κυρίως- χωρίς να ρισκάρετε να σας επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ.
Ακουλουθήστε τη διαδικασία βήμα βήμα:
pan style="color: #0000ff;">(*προσοχή: η ακόλουθη διαδικασία αφορά όλους τους κατόχους των νέων μοντέλων της Samsung)
Bήμα 1: Πηγαίνετε στις "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε "Εφαρμογές", όπως στην εικόνα που ακολουθεί.
Βήμα 2: Επάνω δεξιά επιλέξτε τις τρεις τελείες.
Βήμα 3: Θα σας εμφανιστεί ένα μενού επιλογών, όπου θα επιλέξτετε το "Χρήση προηγμ.υπηρ.μηνυμ. κειμένου", όπως στην εικόνα που ακολουθεί.
Βήμα 4: Θα σας εμφανιστεί το εικονίδιο των μηνυμάτων, το οποίο και θα επιλέξετε.
Βήμα 5: Επειδή οι περισσότεροι χρήστες προβαίνουν στη διαδικασία αποκλεισμού SMS σε πενταψήφιους αριθμούς, θα σας δοθούν 3 επιλογές: "Ερώτηση", "Να μην επιτρέπεται ποτέ", "Να επιτρέπεται πάντα", απ' όπου θα πρέπει να επιλέξετε "Ερώτηση".
Βήμα 6: Και καταλήξαμε στη πολυπόθητη οθόνη όπου το τηλέφωνό σας σάς ρωτάει αν του επιτρέπετε να στείλει μήνυμα στο 13033! Εσείς απλώς επιλέγετε "Αποστολή" και ετοιμάζεστε να βγείτε.
Καλή συνέχεια.
* Ευχαριστούμε τη Smartec Α.Ε., εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο κινητών, tablet και wearable Samsung (Φειδιππίδου 7, 12 461, Χαϊδάρι, 210 58 20 000) και τον κ. Μπάμπη Ρούσσο, τεχνικό προϊστάμενο, για την πολύτιμη βοήθειά τους.
[caption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="300"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]
Αλλαγές στο πλαίσιο αδειοδότησης των κεραιών κινητών επικοινωνιών με στόχο την απλοποίηση και περαιτέρω επιτάχυνση της επέκτασης του 5G δρομολογεί η Ελλάδα. Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο και σχετικά σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ανθεκτικότερα και πιο εύκολα επισκευάσιμα προϊόντα, κυρίως στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, θέλουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές. Το ίδιο φαίνεται να επιθυμεί και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με το αποκαλούμενο «δικαίωμα επισκευής».
Η τεχνητή νοημοσύνη σταδιακά εισχωρεί σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και η ιατρική όχι μόνο δεν έχει μείνει πίσω αλλά φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις εξελίξεις στην τεχνολογία.
Η τεχνητή νοημοσύνη, η νέα παγκόσμια τεχνολογική, και όχι μόνο, τάση, αποτελεί θέμα συζήτησης αλλά και σκεπτικισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται κανένας μας δεν μπορεί να μένει απαθής.
Δυσεύρετοι παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, είναι πλέον οι εργαζόμενοι με εξειδικευμένες γνώσεις στον χώρο της τεχνολογίας και δη των νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) ή η Μηχανική Μάθηση. Σήμερα, μία στις πέντε εταιρείες ανά τον κόσμο δηλώνει ότι δυσκολεύεται να βρει στελέχη με εξειδίκευση στην τεχνολογία, για να καλύψει τις ανάγκες της.
Η Meta, η εταιρεία στην οποία ανήκει το Facebook και το Instagram σκέφτεται να σταματήσει τη λειτουργία των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων στην Ευρώπη εάν δεν καταφέρει να επεξεργάζεται τα δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών τους σε servers στις ΗΠΑ.
Με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών, η Αστυνομία επίκειται να χρησιμοποιήσει και τεχνολογίες αιχμής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα άκρως ευαίσθητο τεστ διάγνωσης του κορoνοϊού αλλά και των ιών της γρίπης, με βάση δείγμα σάλιου, το οποίο παρότι κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα μοριακό τεστ (PCR), έχει ανάλογη ευαισθησία και ακρίβεια.