Το κινητό σας δεν κινείται μόνο μαζί σας.

ας ακολουθεί όπου πάτε, στέκεται όπου στέκεστε, αλλά έχει και τη δική του ζωή.

η δική του... "κινητικότητα".

Και η διατήρηση της κινητικότητας της Android συσκευής σας είναι απλή, αρκεί να φροντίζετε για την μπαταρία σας!

μπαταρία είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του κινητού σας τηλεφώνου, ζει και κινείται διαρκώς σαν ένας μικρός οργανισμός που κρύβεται μέσα στη συσκευή σας.

μπαταρία είναι αυτή που κρατά το κινητό σας "ζωντανό", και χωρίς αυτήν, ή όταν αυτή αποδίδει λίγο, είστε "δεμένοι" με καλώδια και βύσματα.

λα αυτά για τους περισσότερους από εμάς είναι δεδομένα, όμως νομίζουμε πως η μπαταρία σας θα είναι πάντα εκεί και θα συνεχίσει απλώς να κάνει τη δουλειά της.

σχύει όμως κάτι τέτοιο;

Για να εκτιμήσουμε πραγματικά τη δουλειά που κάνει η μπαταρία μας, πρέπει πρώτα να τη γνωρίσουμε και να την κατανοήσουμε.

Ας πάρουμε λοιπόν μια ιδέα για τις μπαταρίες μας:

α smartphone της Samsung χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η πρώτη εμπορική μπαταρία ιόντων λιθίου κυκλοφόρησε στην αγορά το 1991, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και πολύ παλιές.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου λειτουργούν στέλνοντας ιόντα από τη μία πλευρά στην άλλη, δημιουργώντας μ΄αυτή την τεχνική μια συσσώρευση ισχύος, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει η συσκευή σας. Η ισχύς αυτή μειώνεται όμως, όταν κάνετε βιντεοκλήση στη γιαγιά σας ή όταν βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά στο youtube.

Ας το δούμε όμως λίγο πιο τεχνικά:

strong>Όταν φορτίζεται η μπαταρία σας, το οξείδιο του λιθίου-κοβαλτίου μέσα στο θετικό ηλεκτρόδιο περνά, μέσω του ηλεκτρολύτη, στο αρνητικό ηλεκτρόδιο γραφίτη - εδώ όπου είναι αποθηκευμένη η ισχύς σας.

Όταν λοιπόν εσείς χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας, τα ιόντα απλώς επιστρέφουν στο θετικό ηλεκτρόδιο, όπου και παραμένουν μέχρι να φορτίσετε την μπαταρία σας για άλλη μια φορά.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τα ηλεκτρόνια συνεχίζουν να ρέουν γύρω από το εξωτερικό κύκλωμα στην αντίθετη κατεύθυνση από τα ιόντα, προκαλώντας έτσι την ενεργοποίηση της συσκευής σας.

Οι δύο αυτές διαδικασίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση διακοπής, όλα σταματούν. Εάν η μπαταρία σας αποφορτιστεί εντελώς και φτάσει στο 0%, τα ηλεκτρόνια παύουν να ρέουν και η συσκευή σας απενεργοποιείται.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν ηθελημένα απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας: τα ηλεκτρόνια σταματούν και το ίδιο κάνουν και τα ιόντα. Και έτσι διακόπτεται και η εκφόρτιση της μπαταρίας σας - ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε.

υστυχώς όμως, παρότι αυτό γίνεται με πιο αργό ρυθμό, η συσκευή σας συνεχίζει να χάνει τη φόρτισή της. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να μην αφήνετε την μπαταρία σας να εξαντλείται στο 0%.

Κρατήστε το κινητό σας σε... κίνηση 

οιπόν... έχει μια ωραία λιακάδα, θέλετε να αράξετε στο μπαλκόνι σας και να διαβάσετε τις εξελίξεις στην οικονομία, να μάθετε τα τελευταία κουτσομπολιά, να κάνετε τα ψώνια σας  στο διαδίκτυο, να κάνετε chat με φίλους και βιντεοκλήσεις σε συγγενείς... όμως, η μπαταρία σας δεν είναι όπως παλιά.

'Εχετε μάλιστα παρατηρήσει ότι η μπαταρία σας δεν κρατάει τη φόρτισή της όπως συνήθιζε ή ότι η ισχύς που σας παρέχει πέφτει ξαφνικά.

ι μπορεί να φταίει γι' αυτό; Tίποτα αφύσικο... Η μπαταρία σας απλώς "γερνάει".

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν διάρκεια ζωής περίπου 2-3 ​​χρόνια κατά μέσο όρο και στη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε να εκτελέσετε 300-500 κύκλους φόρτισης (πλήρης φόρτιση έως πλήρη αποφόρτιση).

στόσο, δεν συνιστάται να εκτελείτε έναν κύκλο πλήρους φόρτισης, καθώς αυτό μειώνει την ικανότητα αποθήκευσης ισχύος κάθε φορά που εκτελείται ένας πλήρης κύκλος. Είναι λοιπόν προτιμότερο να διατηρείτε λίγη ισχύ στη συσκευή σας, και να μην αφήνετε ποτέ την μπαταρία να φτάσει στο μηδέν.

Με την πάροδο του χρόνου, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χάνουν σταδιακά τη χωρητικότητά τους, πράγμα που σημαίνει πως η διάρκεια ισχύος που θα προσφέρουν στη συσκευή σας θα βαίνει μειούμενη καθώς περνούν τα χρόνια.

υστυχώς, αυτό είναι και αναπόφευκτο και μη αναστρέψιμο, οπότε η εύρεση του κατάλληλου κέντρου επισκευής για να αλλάξετε την μπαταρία σας είναι σημαντική.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Smartec;

τη Smartec προσφέρουμε όλο το φάσμα υπηρεσιών επισκευής για smartphones, tablets και wearables της Samsung και η αντικατάσταση μπαταρίας είναι μία από τις βασικές υπηρεσίες.

τις σύγχρονες συσκευές, οι οποίες έχουν πλέον ενσωματωμένη μπαταρία και δεν έχουν αποσπώμενο πίσω καπάκι  ο τελικός χρήστης δεν έχει πρόσβαση στην μπαταρία της συσκευής του και η προσπάθεια αντικατάστασής της από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους είναι βλαπτική (π.χ. η συσκευή σας χάνει τη στεγανότητά της).

τη Smartec, οι εκπαιδευμένοι τεχνικοί της Samsung θα κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς, με ολοκαίνουργια και γνήσια μπαταρία Samsung, στο συντομότερο χρόνο της αγοράς και στην καλύτερη τιμή.

[caption id="attachment_17374" align="aligncenter" width="434"] SMARTEC AE Φειδιππίδου 7, 12 461, Χαϊδάρι Τηλ.: 210 58 20 000[/caption]