Η Αρετή Γεωργίλη είναι αρχαιολόγος και ιδιοκτήτρια του Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας, ένα από τα καλύτερα μέρη για τους βιβλιοφάγους αλλά και χώρος συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων, ο οποίος έχει διανύσει τη δική του διαδρομή τα τελευταία χρόνια.

Η κα Γεωργίλη δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από τον οδηγό ενός φορτηγού ο οποίος είχε κλείσει το χώρο σταύθμευσης κάτω από το σπίτι της και της επιτέθηκε μόλις η ίδια του ζήτησε να μετακινήσει το όχημα για να μπορέσει να πάρει το αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη σήμερα (27-5-2022) το μεσημέρι στη Νίκαια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούμενος για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Α.Τ. Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Η κα Γεωργιλή προχώρησε σε καταγγελία μέσω του λογαριασμού της στο Facebook: «Ξυλοκοπήθηκα άσχημα από έναν άγνωστό μου νταή τύπο γιατί του ζήτησα να μετακινήσει το φορτηγό του από το γκαράζ μου για να βγω», έγραψε μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε, ζήτησε επανειλημμένα από τον οδηγό να μετακινήσει το όχημα του, και εκείνος άρχισε να της μιλά πρόστυχα και να απειλεί ότι θα την χτυπήσει. Όταν κάλεσε την Άμεση Δράση και άρχισε να βιντεοσκοπεί το φορτηγό του, εκείνος κατέβηκε από τη θέση του οδηγού και της επιτέθηκε: «…άρχισε να με χτυπάει με χέρια και με πόδια, με έπιασε από τον λαιμό, από τον αυχένα, από τα μαλλιά από όπου μπορούσε», τόνισε η κα Γεωργιλή.

Η ανάρτηση της κας Γεωργίλη στο facebook