Αν δεν έχεις σπάσει ποτέ το κινητό σου, δεν μπορείς να καταλάβεις το "δέσιμο" που έχεις μ' αυτή τη μικρούλα συσκευή που σε συνοδεύει παντού.

ίναι σαν να χάνεις τον κόσμο. Σαν να σου λείπει το δεξί σου χέρι.

αφνικά, ο χρόνος σταματά! Αφού οι περισσότεροι από εμάς πάνω σ' αυτό ελέγχουμε την ώρα.

εν ξέρεις τι να κάνεις για να αντισταθμίσεις την απώλεια, αφού ούτε τα e-mails σου μπορείς να δεις και να απαντήσεις, για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της δουλειάς, ούτε τον καιρό, για να δεις αν θα πάρεις το πρωί ομπρέλα, ούτε να κουτσομπολέψεις και να πεις τη γνώμη σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε να ποστάρεις τα γιουβαρλάκια της μαμάς σου στα stories σου.

ραγματική τραυματική εμπειρία, αφού ούτε καν το υπόλοιπό σου στην τράπεζα δεν μπορείς να ελέγξεις. Και φυσικά ούτε το υπόλοιπο του παρόχου σου, ούτε καν τις θερμίδες που έχασες ανεβαίνοντας με τα πόδια στον πέμπτο όροφο επειδή έχεις κλειστοφοβία και δεν μπαίνεις σε ασανσέρ.

ίναι γεγονός, πως έχουν παρέλθει οι καιροί που χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μόνο για να κάνουμε κλήσεις επειδή δεν είχαμε πρόσβαση σε σταθερό και κανείς δεν καταλαβαίνει την άρρηκτη καθημερινή σχέση που έχει με το κινητό του μέχρι... να το δει νεκρό στα χέρια του.

Ποιοι είναι όμως οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που μας στέλνουν σε κατάσταση πανικού στο service και συνήθως είμαστε εμείς οι "αιμοσταγείς" δράστες;

Μιλήσαμε με την ομάδα της Smartec, του μεγαλύτερου high level εξουσιοδοτημένου service για κινητά τηλέφωνα και tablet Samsung στην Ελλάδα -εντός και εκτός εργοστασιακής εγγύησης-, σύμφωνα με τα στοιχεία της Samsung Electronics Hellas, και μας απαρίθμησαν τις πρώτες πέντε αιτίες που καταφέρνουμε να στείλουμε το κινητό μας στο "νοσοκομείο" ή/και στο "νεκροτομείο".

Από αδεξιότητα ή απ' την κακιά την ώρα: Ο πιο συνηθισμένος λόγος, ευτυχώς ιάσιμος, τραυματισμού.

ια απότομη κίνηση στο τραπέζι, ο γιος μας που το άρπαξε από τα χέρια μας την ώρα που στέλναμε μέιλ στο γραφείο, για να δει την Πέπα το γουρουνάκι, και... κρακ... κλαίμε πάνω από ραγισμένα "πτώματα" στο τσιμέντο... στα πλακάκια.

ο ευτύχημα σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ο αγαπημένος "ασθενής" αναρρώνει άμεσα, συνήθως με μια απλή αντικατάσταση οθόνης, και γίνεται ικανός να ανταποκρίνεται όπως και πριν στις απαιτήσεις μας.

Από αφηρημάδα ή από βιασύνη, ή απλώς επειδή χρειαζόσουν ένα χέρι παραπάνω: Το να αφήσεις το κινητό σου στην οροφή του αυτοκινήτου, είναι πιο συνηθισμένο απ' ό,τι νομίζετε.

πάρχουν περιπτώσεις που ευχόμαστε να είχαμε τρία χέρια. Όταν για παράδειγμα κουβαλάμε τα ψώνια από το super market, ή όταν προσπαθούμε να δέσουμε το μωρό στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως αφήνουμε για λίγο ό,τι κρατάμε στην οροφή ή το καπό του αυτοκινήτου μέχρι να τακτοποιηθούμε και... στη συνέχεια, είναι μεγάλο το ποσοστό _ μην αδιαφορείτε, το ξεχνάμε.

ν είμαστε τυχεροί και ακούσουμε το μπαμ της πτώσης μόλις βάλουμε πρώτη, η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική, αν όμως κάνουμε όπισθεν για να περισυλλέξουμε τον τραυματία και του δώσουμε τη χαριστική βολή πατώντας τον με τη ρόδα του αυτοκινήτου, τα πράγματα δυσκολεύουν.

ανάσταση νεκρών μπορεί να εμπίμπει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων μας, όμως το κόστος μπορεί να είναι απαγορευτικό για εσάς, οπότε καλύτερα να ζητήσετε την άποψή μας εκ των προτέρων για το ποσό που θα χρειαστεί να ξοδέψετε για την ανάνηψη.

Δυο δυο, στην μπανιέρα... και όχι μόνο: Όπως αποδεικνύεται, δεν πάμε πουθενά χωρίς το κινητό μας. Ακόμα και εκεί όπου οι βασιλείς πηγαίνουν μόνοι.

η γελάτε. Το να πέσει το κινητό στη λεκάνη της τουαλέτας, στο νιπτήρα, αλλά στο νεροχύτη της κουζίνας είναι πιο συνηθισμένο απ' ό,τι νομίζετε.

αι όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, νερό και ηλεκτρονικά έχουν μια σχέση αγάπης και μίσους. Ίσως γι' αυτό ένα από πιο συνηθισμένα προβλήματα των κινητών είναι οι... βουτιές σε περιβάλλοντα με νερό. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που πριν από κάθε  επισκευή πρέπει να ελέγχουμε αν το οποιοδήποτε εργαστήριο service εξασφαλίζει στο κινητό μας την επαναφορά της στεγανοποίησής του.

ς μην αλλάζουμε όμως θέμα. Όπως είπαμε, νερό και κινητό δεν είναι καλός συνδυασμός. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, ξεχάστε τα ρύζια και τις μανέστρες. Σκουπίστε καλά τη συσκευή σας, απενεργοποιήστε την και αποταθείτε το ταχύτερο σ' ένα service, όπου θα ελεγχθεί η πιθανή βλάβη και γνωρίζουν πώς να περιορίσουν _κατά το δυνατόν_ τη ζημιά.

Το πλύναμε βιολογικά, και μάλιστα με μπλε και πράσινους κόκκους: Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, όμως κινητό στο πλυντήριο ρούχων δεν είναι καθόλου σπάνια περίπτωση.

λοι γνωρίζουμε πως στις οθόνες των κινητών μας υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση βακτηρίων και ιών. Γι' αυτό άλλωστε στη Smartec πριν παραλάβουμε τη συσκευή σας και πριν σας την παραδώσουμε φροντίζουμε να την απολυμάνουμε σε uv sterilizers.

ποθέτουμε όμως πως κινητό στο πλυντήριο ρούχων επ' ουδενί δεν είναι αποτέλεσμα ώριμης απόφασης, αλλά ένα τυχαίο γεγονός το οποίο μπορεί να συμβεί σε όλους μας.

όσες φορές άλλωστε δεν έχουμε βρει στο φίλτρο του πλυντηρίου κέρματα, αναπτήρες, συνδετήρες και άλλα μικροαντικείμενα και πόσες δεν έχουμε διαπιστώσει πως οι τσέπες μας ασπρίζουν από λυωμένα χαρτομάντιλα και ξασπρισμένα χαρτονομίσματα.

ο κακό είναι πως τέτοια τραγικά συμβάντα, αναφορικά με το κινητό στον κάδο, τα αντιλαμβανόμαστε από το "γκαπ" στις πρώτες στροφές, και ακόμα χειρότερα στο τέλος της πλύσης. Και, δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι συνήθως ολέθριο και στις δύο περιπτώσεις.

Νεύρα... νεύρα.. νεύρα.. και... κακές στιγμές: Μη σας φαίνεται παράξενο. Πόσες φορές δεν κρατηθήκατε κι εσείς για να μην σπάσετε το κεφάλι κάποιου;

αι ποιος την πληρώνει σ' αυτές τις περιπτώσεις; Αυτός που βρίσκεται πάντα μπροστά μας: Το κινητό μας! Το εξιλαστήριο θύμα. Ο αποδέκτης του θυμού και της τσαντίλας μας.

εν είναι λίγοι οι πελάτες μας που παραδέχονται ότι ηθελημένα κατάστρεψαν τη συσκευή τους, για να μην καταλήξουν στη φυλακή.

ια κλήση που μας έβγαλε από τα ρούχα μας, ένα μήνυμα που εκτόξευσε τα νεύρα μας στη στρατόσφαιρα, μια κακή μέρα στη δουλειά,  και ... το κακό δεν αργεί να συμβεί. Σ' αυτές τις περιπτώσεις το κινητό μας, αν είναι τυχερό προσγειώνεται στον καναπέ, αλλά τις περισσότερες καταλήγει σε κάποιον τοίχο.

Η Smartec αναλαμβάνει με υπευθυνότητα κάθε τέτοια περίπτωση.

ι τεχνικοί της θα ελέγξουν τη συσκευή σας και θα σας ενημερώσουν για το κόστος της βλάβης που προκαλέσατε, ώστε να επαναφέρετε τη συσκευή σας στις παλιές της δοξασμένες μέρες.

ε τις νέες υπηρεσίες Smartec Service μάλιστα που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες, η εξυπηρέτησή σας και η αποκατάσταση της βλάβης της συσκευής σας θα αμεσότερη και ταχύτερη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα σας ενημερώσουν και για την περίπτωση που η επισκευή της είναι ασύμφορη για σας και θα σας προτρέψουν να προβείτε στην αγορά μιας νέας.

style="text-align: left;">Τη Smartec θα τη βρείτε στην Φειδιππίδου 7, 12 461, στο Χαϊδάρι, στο https://smartecservice.gr/ που θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα για το τι πρέπει να κάνετε και πώς να στείλετε τη συσκευή σας, αλλά και στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της στο 210 58 20 000 για κάθε σας απορία ή πρόβλημα.

bsp;

 

 

΄