Η Google και η Samsung συνδυάζουν για πρώτη φορά τις έξυπνες οικιακές πλατφόρμες τους, σε ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα IoT.

Το SmartThings της Samsung υποστηρίζουν τις συσκευές Google Nest από τον Ιανουάριο του 2021, δημιουργώντας τη γέφυρα μεταξύ ενός εκ των κορυφαίων ecosystems για τη διαχείριση έξυπνων συσκευών, όπως κάμερες και θερμοστάτες, και μιας εκ των ηγέτιδων εταιρειών στην ανάπτυξη αυτών των προϊόντων.

Πριν από αυτό, οι κάτοχοι συσκευών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για πιστοποίηση "Works With SmartThings" (WWST) έπρεπε να χρησιμοποιούν ξεχωριστό λογισμικό για τη διαχείριση προϊόντων Google Nest που κατείχαν.

ετά την έναρξη όμως αυτής της ενσωμάτωσης, όλα τα προϊόντα Nest της Google θα είναι ελεγχόμενα μέσω της εφαρμογής SmartThings και θα χαρακτηριστούν ως συσκευές WWST.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ GOOGLE NEST ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ SMARTTHINGS

Για πρώτη φορά, οι χρήστες SmartThings θα μπορούν μέσω των έξυπνων συσκευών τους να ρυθμίζουν έναν θερμοστάτη Nest, να έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τις κάμερες εξωτερικού χώρου Nest και να ακούν ποιος βρίσκεται στην εξώπορτα με το Nest Hello.

πορούν επίσης να συνδέσουν τις συσκευές Nest σε δικές τους συσκευές τους με πιστοποίηση WWST, για να δημιουργήσουν «Σκηνές» (Scenes) και αυτοματοποιημένες εμπειρίες, ελέγχοντας τις λειτουργίες με απλές φωνητικές εντολές ή μέσω της εφαρμογής SmartThings.

ύντομα δε, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν την Samsung τηλεόρασή τους ή το ψυγείο Family Hub απευθείας με τις Nest συσκευές τους.

Η τεχνολογία SmartThings παρέχει άπειρες δυνατότητες για τη διαχείριση και απλούστευση της καθημερινότητας:

ι «Σκηνές» μπορούν να ρυθμίσουν το φωτισμό, οι αυτοματισμοί μπορούν να δώσουν εντολή σε έναν θερμοστάτη Nest να ρυθμίσει τη θερμοκρασία ή να ελέγξει αν ένα παράθυρο είναι ανοιχτό.

πορούν επίσης να σταθεροποιήσουν την θερμοκρασία ανάλογα με τις ανάγκες ενός μωρού και τη θερμοκρασία που θεωρείται ιδανική για το κατοικίδιό τους που βρίσκεται μόνο στο σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη άπειρες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα το μήκος και την πυκνότητα του τριχώματός του.

κόμα, οι χρήστες μπορούν να ανάψουν τα φώτα μέσα και έξω από το σπίτι, πριν καν να βρίσκονται εκεί.

«Η τεχνολογία SmartThings συνεχίζει να ενισχύει και να βελτιώνει τον τρόπο που βιώνουμε την "έξυπνη ζωή". Χάρη στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με τη Google και την ενσωμάτωση των προϊόντων Nest στο χαρτοφυλάκιο συσκευών μας, μπορούμε να προσφέρουμε στους χρήστες περισσότερους τρόπους για τον έλεγχο και την αυτοματοποίηση των σπιτιών τους», δήλωσε ο Ralf Elias, Global Vice President IOT/ Business Development & Partnerships στη Samsung Electronics.

Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, όπου όλες οι έξυπνες οικιακές συσκευές θα μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά».

Μετά την πρόσφατη συνεργασία της με τη Mercedes-Benz για την ενσωμάτωση του Voice Assistant, η συνεργασία με την Google ήταν το επόμενο βήμα του SmartThings προς το όραμα της ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου «προτύπου» έξυπνου σπιτιού.

τόχος της εταιρείας είναι να απλοποιήσει την ανάπτυξη της έξυπνης τεχνολογίας για τους κατασκευαστές και παράλληλα να προσφέρει περισσότερα οφέλη συμβατότητας στους καταναλωτές.

Η SmartThings είναι ηγέτης στη βιομηχανία IoT τεχνολογίας και η ανοιχτή πλατφόρμα της συγκεντρώνει συσκευές, προγραμματιστές και υπηρεσίες, προσφέροντας ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα οικοσυστήματα.

ε περισσότερα από 180 πιστοποιημένα brands και περισσότερους από 63 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα, το SmartThings διευκολύνει τις καινοτομίες της "έξυπνης συνδεδεμένης ζωής".

Η τεχνολογία SmartThings είναι διαθέσιμη στα προϊόντα Google Nest από τον Ιανουάριο του 2021.

ια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SmartThings, επισκεφθείτε το www.smartthings.com.

 

Eυχαριστούμε την Smartec Α.Ε., εξουσιοδοτημένο Service Samsung, για smartphones, tablets και watches.