Οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων, φορτίζουμε τη συσκευή μας κατά τη διάρκεια του βραδινού μας ύπνου.
ντί λοιπόν να αλλάζουμε χειροκίνητα την Android συσκευή μας στην "αθόρυβη λειτουργία" κάθε βράδυ, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτόματα κατά τη φόρτιση.
Η αθόρυβη λειτουργία στις περισσότερες Android συσκευές δεν έχει καμία επίδραση στα ξυπνητήρια, κάτι που μας διευκολύνει εάν βάζουμε στη σίγαση το τηλέφωνό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.
χουμε τη δυνατότητα όμως να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό. Να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία “Do Not Disturb”, ώστε να απενεργοποιούμε μεν τις διάφορες οχλήσεις κατά τη διάρκεια της φόρτισης, αλλά να μπορούμε να λαμβάνουμε τις σημαντικές ειδοποιήσεις.
Η εφαρμογή Google Clock περιλαμβάνει μια σειρά εργαλείων στην επιλογή “Bedtime”. Εάν λοιπόν διαθέτετε συσκευή Google Pixel ή μια σχετικά νέα συσκευή Android, έχετε περισσότερες επιλογές ύπνου με το “Digital Wellbeing”.
Για τα δούμε όμως με τη σειρά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:
Αρχικά, κατεβάστε την εφαρμογή Google Clock από το Play Store, εάν δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή σας.
Ανοίξτε την εφαρμογή “Clock” και μετά πατήστε “Bedtime” στην κάτω γραμμή εργαλείων.
Στη συνέχεια, επιλέξτε “Get Started”.
Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα alarm αφύπνισης. Πατήστε τα εικονίδια (-) και (+) για να επιλέξετε την ώρα και στη συνέχεια επιλέξτε τις ημέρες της εβδομάδας που θέλετε να χρησιμοποιείτε το ξυπνητήρι.
Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές σε αυτήν τη σελίδα εάν δημιουργείτε ξυπνητήρι, αλλά για τους σκοπούς αυτής της παρουσίασης, απλώς πρέπει να επιλέγουμε το χρόνο αφύπνισης. Πατήστε “Skip” μόλις τελειώσετε με αυτό το βήμα.
Η εφαρμογή Clock θα σας ζητήσει τώρα να ρυθμίσετε την ώρα ύπνου. Όπως και πριν, χρησιμοποιήστε τα εικονίδια (-) και (+) για να προσαρμόσετε την ώρα και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις ημέρες της εβδομάδας που θέλετε να συμβαίνει αυτό.
Τώρα, εάν η συσκευή σας έχει Digitial Wellbeing, θα δείτε το “Bedtime Mode” σε αυτήν την οθόνη. Εδώ το τηλέφωνό σας θα μπαίνει σε λειτουργία σίγασης κατά τη φόρτιση.
ρίστε την επιλογή.
Πατήστε “While Charging at Bedtime” όπου θα εμφανιστεί η ώρα αφύπνισης και ύπνου που επιλέξατε στα προηγούμενα βήματα.
Κάτω από αυτό, κάνετε toggle στο στοιχείο “Do Not Disturb”. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι ειδοποιήσεις σας θα είναι σιωπηλές κατά το επιλεγμένο χρονικό διάστημα.
Είστε έτοιμοι! Πατήστε το εικονίδιο του βέλους πίσω αριστερά για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.
Επιλέξτε το κουμπί “Done” για ολοκλήρωση.
Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τη λειτουργία “Do Not Disturb”.
Έχετε υπόψη σας όμως πως η συγκεκριμένη διαδικασία διαφέρει πολύ ανάλογα με τη συσκευή.
Παραταύτα όμως, επιλέγοντας αυτές τις ρυθμίσεις, το τηλέφωνό σας θα σιωπά κατά τη διάρκεια της φόρτισής του τη νύχτα ή τις ώρες που θα επιλέξετε εσείς, χωρίς να χάνετε τις ειδοποιήσεις που είναι σημαντικές για εσάς.
ιασφαλίζετε δηλαδή ένα win-win αποτέλεσμα.
style="text-align: right;">howtogeek.com
m>Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.
m>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr
m>και στο smartec.gr
Αλλαγές στο πλαίσιο αδειοδότησης των κεραιών κινητών επικοινωνιών με στόχο την απλοποίηση και περαιτέρω επιτάχυνση της επέκτασης του 5G δρομολογεί η Ελλάδα. Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο και σχετικά σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ανθεκτικότερα και πιο εύκολα επισκευάσιμα προϊόντα, κυρίως στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, θέλουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές. Το ίδιο φαίνεται να επιθυμεί και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με το αποκαλούμενο «δικαίωμα επισκευής».
Η τεχνητή νοημοσύνη σταδιακά εισχωρεί σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και η ιατρική όχι μόνο δεν έχει μείνει πίσω αλλά φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις εξελίξεις στην τεχνολογία.
Η τεχνητή νοημοσύνη, η νέα παγκόσμια τεχνολογική, και όχι μόνο, τάση, αποτελεί θέμα συζήτησης αλλά και σκεπτικισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται κανένας μας δεν μπορεί να μένει απαθής.
Δυσεύρετοι παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, είναι πλέον οι εργαζόμενοι με εξειδικευμένες γνώσεις στον χώρο της τεχνολογίας και δη των νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) ή η Μηχανική Μάθηση. Σήμερα, μία στις πέντε εταιρείες ανά τον κόσμο δηλώνει ότι δυσκολεύεται να βρει στελέχη με εξειδίκευση στην τεχνολογία, για να καλύψει τις ανάγκες της.
Η Meta, η εταιρεία στην οποία ανήκει το Facebook και το Instagram σκέφτεται να σταματήσει τη λειτουργία των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων στην Ευρώπη εάν δεν καταφέρει να επεξεργάζεται τα δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών τους σε servers στις ΗΠΑ.
Με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών, η Αστυνομία επίκειται να χρησιμοποιήσει και τεχνολογίες αιχμής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα άκρως ευαίσθητο τεστ διάγνωσης του κορoνοϊού αλλά και των ιών της γρίπης, με βάση δείγμα σάλιου, το οποίο παρότι κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα μοριακό τεστ (PCR), έχει ανάλογη ευαισθησία και ακρίβεια.