Αφού, ούτως ή άλλως, τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, και αφού οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι ήδη αρκετές, είπαμε να μαζέψουμε μερικές ακόμα από αυτές που πιθανώς κάνουν την καθημερινότητά σας ακόμα πιο εύκολη ή πιο ενδιαφέρουσα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα δικά μας κριτήρια, αλλά και τον αριθμό των downloads από το play store, σας παραθέτουμε τις καλύτερες ελληνικές εφαρμογές που έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε κι εσείς.
Ευχόμαστε να βρείτε τουλάχιστον μία που σας ενδιαφέρει και σας εξυπηρετεί:
Greek keyboard: Το Ελληνικό Πληκτρολόγιο είναι ένα νέο πληκτρολόγιο με πολλές και εκπληκτικές δυνατότητες. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και διαθέτει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά με διαφορετικό χρώμα θεμάτων.
Fuel Prices in Greece: Πολύ χρήσιμη εφαρμογή, αφού μας δείχνει στο χάρτη, τόσο όσα είναι κοντά μας όσο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, τα βενζινάδικα με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων. Οι τιμές προέρχονται από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και από το gasprice.gr.
Meteo.gr: Πρόκειται για το γνωστό αξιόπιστο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών meteo.gr. Η εφαρμογή διαθέτει πρόγνωση καιρού για 6 ημέρες, webcams για παρατήρηση του καιρού σε πραγματικό χρόνο, πρόγνωση ανά περιοχή και πολλά άλλα χρήσιμα για την καθημερινότητά μας στοιχεία.
Athens Transportation: Πολύ χρήσιμη εφαρμογή, κυρίως για όσους κυκλοφορούν με τα ΜΜΜ. Περιέχει τις γραμμές και τις στάσεις όλων των μέσων της Αθήνας (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό, ηλεκτρικός και προαστιακός), με τις ώρες των δρομολογίων τους, αλλά και ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.
Φαρμακεία εφημερεύοντα: Αυτή και αν είναι χρήσιμη εφαρμογή που μας λύνει τα χέρια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, βρίσκοντας το κοντινότερο εφημερεύον φαρμακείο. Υποστηρίζει τα φαρμακεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Apergia.gr: Για να μη βρεθούμε ποτέ προ εκπλήξεων και εγκλωβιστούμε ή δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, η εφαρμογή αυτή μας ενημερώνει για όλες τις απεργίες και συγκεντρώσεις.
Ειδήσεις – Greek News: Οι Ειδήσεις από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ελληνικές ιστοσελίδες σε μια εφαρμογή. Ενημερώνεται κάθε 30 λεπτά, διαθέτει ειδοποιήσεις για ενημέρωση στην αρχική οθόνη της συσκευής, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνετε κάθε φορά στην εφαρμογή. Διαθέτει επίσης ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε το χρόνο ανανέωσης, να τον απενεργοποιείτε όποτε επιθυμείτε, να προσθέτετε τις δικές σας πηγές ειδήσεων, να βρίσκετε νέες ειδήσεις, να συνδέεστε με forums κ.ά. Για να ενημερωθεί, χρειάζεται internet, αλλά αφού γίνει αυτό λειτουργεί και offline!
Eortologio: Αν ξεχνάτε πότε πέφτει η ονομαστική εορτή ακόμα και του κολλητού σας, είναι η καλύτερη λύση για να μην εύχεστε εκπρόθεσμα. Εκτός όμως από τις γιορτές και τις αργίες του έτους, υπολογίζει και όλες τις αργίες μέχρι το 2050, σας ενημερώνει για τα τριήμερα κάθε έτους, για το πόσες αργίες πέφτουν Σαββατοκύριακο, και άλλα πολλά ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε την ξεκούρασή σας ή τις εξορμήσεις σας!!!
greekapps.info/ Ελληνικές Εφαρμογές: Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει όλες τις ελληνικές εφαρμογές, παιχνίδια και Ελληνικά βιβλία android με αναλυτική παρουσίαση, φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και τα αντίστοιχα links για απευθείας "κατέβασμα" στη συσκευή σας.
Pockee: Μια καλή εφαρμογή για να εξοικονομείτε χρήμα και χρόνο. Αναζητήστε λοιπόν προσφορές των super market, βρείτε φυλλάδια προσφορών, ολιγοήμερες προσφορές, αλλά και προσφορές συγκεκριμένων καταστημάτων.
VenueSpot - Wifi pass finder: Εντοπίζει τα πλησιέστερα μαγαζιά με wifi και εμφανίζει τους κωδικούς πρόσβασης, από τα tips στο foursquare, χωρίς να χρειάζεται να έχετε account σ' αυτό. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι η αναζήτηση γίνεται τη στιγμή που είστε ήδη συνδεδεμένοι στο internet, για να χρησιμοποιήσετε αργότερα, offline, τους αποθηκευμένους κωδικούς.
Poseidon weather: Άλλη μια εφαρμογή καιρού που τραβάει εικόνες από το ΠΟΣΕΙΔΩΝ (ιστιότοπο καιρού). Το ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και αφορά προγνώσεις για όλες τις καιρικές συνθήκες, αλλά μόνο για την Ελλάδα.
Ταχύμετρο - καταγραφικό: Ταχύμετρο (κοντέρ)μ χιλιομετρητής και υπολογιστής ταξιδιού όλα σε ένα. Η εφαρμογή λειτουργεί με τη χρήση συσκευής GPS και υπολογίζει εκτός των άλλων, τη μέση ταχύτητα, την τελική ταχύτητα και το όριο ταχύτητας, σας ενημερώνει με προειδοποιητικούς ήχους όταν ξεπερνάτε το όριο ταχύτητας και άλλα πολλά.
Mobile Topographer: Ο φορητός γεωδαιτικός σταθμός σας! Αυξήστε την ακρίβεια του GPS, μετατρέποντας τις γεωδαιτικές συντεταγμένες του GPS σε καρτεσιανές ΕΝ και αντίστροφα. Εξερευνά τους δορυφόρους που λαμβάνει η συσκευή σας, δίνει ενδείξεις ισχύος σήματος και αριθμού δορυφόρων ανεξάρτητα για κάθε σύστημα GNSS, υψομετρικές αποστάσεις και πολλά άλλα!
WiFi Sherlock - WiFi Finder: Η εφαρμογή σας βοηθάει να ανακαλύψετε wifi κλειδιά από παρακείμενες περιοχές. Χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του FOURSQUARE.
Greek Wifi WPA Finder: Βρίσκει τον κωδικό από ορισμένα router, εφόσον δεν έχει αλλαχθεί ο προεπιλεγμένος κωδικός. Αυτό το πετυχαίνει επειδή κάποια router έχουν λάθος σχεδιασμό στον τρόπο που καταχωρείται ο default κωδικός.
Ελληνικό Caller ID: Δείτε ποιος σας καλεί πριν απαντήσετε! Η εφαρμογή αναγνωρίζει τηλέφωνα που δεν υπάρχουν στις επαφές σας, βρίσκει το δήμου απ' όπου το τηλέφωνο καλεί, το νομό, αλλά και τη χώρα απ' όπου προέρχεται η εισερχόμενη κλήση, χωρίς σύνδεση στο Internet. H εφαρμογή χρησιμοποιεί πολλαπλές βάσεις δεδομένων για την αναζήτηση του αριθμού του καλούντος.
Greek WPA Finder: Ίσως η δημοφιλέστερη ελληνική εφαρμογή, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αριθμό των downloads στο play store, αφού σας δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης των εργοστασιακών κωδικών από συγκεκριμένα μοντέλα router.
4>Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.
m>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr και στοsmartec.gr , αλλά και στο facebook, το twitter και το instagram.
Αλλαγές στο πλαίσιο αδειοδότησης των κεραιών κινητών επικοινωνιών με στόχο την απλοποίηση και περαιτέρω επιτάχυνση της επέκτασης του 5G δρομολογεί η Ελλάδα. Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο και σχετικά σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ανθεκτικότερα και πιο εύκολα επισκευάσιμα προϊόντα, κυρίως στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, θέλουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές. Το ίδιο φαίνεται να επιθυμεί και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με το αποκαλούμενο «δικαίωμα επισκευής».
Η τεχνητή νοημοσύνη σταδιακά εισχωρεί σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και η ιατρική όχι μόνο δεν έχει μείνει πίσω αλλά φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις εξελίξεις στην τεχνολογία.
Η τεχνητή νοημοσύνη, η νέα παγκόσμια τεχνολογική, και όχι μόνο, τάση, αποτελεί θέμα συζήτησης αλλά και σκεπτικισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται κανένας μας δεν μπορεί να μένει απαθής.
Δυσεύρετοι παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, είναι πλέον οι εργαζόμενοι με εξειδικευμένες γνώσεις στον χώρο της τεχνολογίας και δη των νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) ή η Μηχανική Μάθηση. Σήμερα, μία στις πέντε εταιρείες ανά τον κόσμο δηλώνει ότι δυσκολεύεται να βρει στελέχη με εξειδίκευση στην τεχνολογία, για να καλύψει τις ανάγκες της.
Η Meta, η εταιρεία στην οποία ανήκει το Facebook και το Instagram σκέφτεται να σταματήσει τη λειτουργία των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων στην Ευρώπη εάν δεν καταφέρει να επεξεργάζεται τα δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών τους σε servers στις ΗΠΑ.
Με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών, η Αστυνομία επίκειται να χρησιμοποιήσει και τεχνολογίες αιχμής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα άκρως ευαίσθητο τεστ διάγνωσης του κορoνοϊού αλλά και των ιών της γρίπης, με βάση δείγμα σάλιου, το οποίο παρότι κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα μοριακό τεστ (PCR), έχει ανάλογη ευαισθησία και ακρίβεια.