Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αναγκαστεί να καλέσει για επείγουσα βοήθεια, αλλά για καλό και για κακό ας είμαστε προετοιμασμένοι.

Εάν λοιπόν ανησυχείτε είτε για τη δική σας ασφάλεια είτε για την ασφάλεια των αγαπημένων σας προσώπων, η λειτουργία μηνυμάτων SOS μπορεί να είναι κυριολεκτικά σωτήρια.

αι είναι πραγματικά μια πολύ καλή ιδέα να βεβαιωθείτε πως, αν διαθέτουν βέβαια μια συσκευή Samsung Galaxy, έχουν ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα.

Αν δεν το γνωρίζετε, τα Samsung Galaxy έχουν μια ανεκτίμητη λειτουργία: "Μηνύματα SOS" (!) που για την ασφάλειά μας  όλοι πρέπει να ρυθμίσουμε.

ς δούμε όμως πώς γίνεται αυτό.

Πώς να ρυθμίσετε το SOS Messages feature;

ρχικά, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης του Samsung Galaxy και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα “Advanced Features“.

Πηγαίνετε προς τα κάτω και επιλέξτε “Send SOS Messages“.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τη λειτουργία στο επάνω μέρος της σελίδας.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας εξηγεί τι ακριβώς κάνουν τα μηνύματα SOS. Πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε.

Η επόμενη οθόνη θα ζητήσει την άδειά σας για πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του κινητού σας, όπως τοποθεσία, μικρόφωνο, επαφές κ.ά., ώστε να ενεργοποιηθούν τα μηνύματα SOS. Πατήστε "Έναρξη" για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να προσθέσετε τουλάχιστον έναν παραλήπτη, ο οποίος θα λαμβάνει το μήνυμα SOS. Μπορείτε βέβαια να επιλέξετε και περισσότερα από ένα άτομα. Επιλέξτε "Προσθήκη" για να κάνετε τις επιλογές σας.

Επιλέξτε πώς θέλετε να προσθέσετε έναν παραλήπτη και, στη συνέχεια, δημιουργήστε μια επαφή ή επιλέξτε άτομα από τη λίστα επαφών σας.

Με επιλεγμένο τον παραλήπτη, προσαρμόστε τον τρόπο λειτουργίας των μηνυμάτων SOS. Μπορείτε να αποφασίσετε πόσες φορές θέλετε να πατήσετε το πλήκτρο Side/Power για να στείλετε το SOS. Αυτή είναι μια σημαντική επιλογή που πρέπει να θυμάστε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε από το τηλέφωνό σας να καλεί αυτόματα έναν από τους παραλήπτες μαζί με το μήνυμα SOS. Πατήστε "Αυτόματη κλήση σε κάποιον" και, στη συνέχεια επιλέξτε μία από τις επιλεγμένες επαφές.

Σας παρέχετε επίσης η δυνατότητα να "επισυνάψετε εικόνες" από την μπροστινή και την πίσω κάμερα του κινητού σας ταυτόχρονα με το μήνυμα SOS. Αυτές οι εικόνες μπορούν να δώσουν στον παραλήπτη ένα στιγμιότυπο του τι ακριβώς συμβαίνει.

Μπορείτε επιπροσθέτως να ενεργοποιήσετε και την επιλογή "Επισύναψη εγγραφής ήχου", η οποία θα επισυνάψει ένα κλιπ ήχου 5 δευτερολέπτων στο μήνυμα SOS.

Στο κάτω μέρος της σελίδας μηνυμάτων SOS, θα δείτε "Αποστολή μηνυμάτων σε". Εδώ μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα πρόσωπα όπου θα αποστέλλονται τα μηνύματα.

Πώς θα στέλνετε μήνυμα SOS

strong>

ώρα που όλα έχουν ρυθμιστεί, η αποστολή του μηνύματος SOS είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πλήκτρο Side/Power όσες φορές έχετε επιλέξει.

ατήστε το πλήκτρο διαδοχικά, όσες φορές χρειάζεται.

Αυτό ήταν! Το μήνυμα θα σταλεί στους παραλήπτες που έχετε επιλέξει, με όλα τα συνημμένα που διαλέξατε.

Εάν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση που χρειάζεται βοήθεια, πράγμα που απευχόμαστε, θα είστε πραγματικά ευτυχείς που το εγκαταστήσατε στη συσκευή σας.

Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.

m>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr

m>και στο smartec.gr

 

[caption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="486"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]