Πολλά είναι τα smartphones που αφήνουν πίσω τους τη λειτουργία ξεκλειδώματος με δακτυλικό αποτύπωμα και προχωρούν στη λειτουργία ξεκλειδώματος με αναγνώριση προσώπου.

άν είστε λοιπόν κάτοχος ενός Samsung Galaxy, το πιθανότερο είναι να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τόσο το δακτυλικό σας αποτύπωμα όσο και την αναγνώριση προσώπου για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

Για να δούμε όμως πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε αυτή τη λειτουργία:

Αρχικά, ανοίξτε το μενού επιλογών: Σύρετε προς τα κάτω μια φορά από το επάνω μέρος της οθόνης της συσκευής σας και επιλέξτε το εικονίδιο με το "γρανάζι".

Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην επιλογή “Βιομετρία και ασφάλεια“.

Επιλέξτε “Αναγνώριση προσώπου“.

Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει κάποια άλλη μέθοδο ασφαλείας (π.χ. PIN, μοτίβο κ.λπ.), θα σας ζητηθεί να το εισαγάγετε για επιβεβαίωση.

Στην αρχή θα βρείτε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση προσώπου.

ατήστε “Συνέχεια” για να προχωρήσετε στη ρύθμιση.

Η συσκευή σας θα σας ρωτήσει εάν φοράτε γυαλιά. Επιλέξτε “Ναι” ή “Όχι” αναλόγως με τις ανάγκες σας και πατήστε “Συνέχεια“.

Το επόμενο βήμα είναι να αποτυπώσετε το πρόσωπό σας. Κρατήστε λοιπόν την κάμερα στο απαιτούμενο ύψος _ περίπου στο ύψος των ματιών.

Μόλις σαρωθεί το πρόσωπό σας, η συσκευή σας θα σας ρωτήσει αν θέλετε να γίνει αποθήκευση στην οθόνη κλειδώματος, ακόμη και αν έχει εντοπιστεί το πρόσωπό σας. Αυτό συμβαίνει για να έχετε την ευκαιρία να αποφασίσετε εάν θέλετε το τηλέφωνό σας να προχωρήσει αμέσως από την οθόνη κλειδώματος ή να αλλάξετε γνώμη εάν δεν το θέλετε.

νεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή ανάλογα με τις διαθέσεις σας και πατήστε “Τέλος“.

Σας δίνετε επίσης η δυνατότητα να επιλέξετε “Προσθήκη εναλλακτικής εμφάνισης” για να σαρώσετε το πρόσωπό σας άλλη μια φορά.

Όταν δείτε το εικονίδιο κλειδώματος στο πάνω μέρος  της οθόνης κλειδώματος, θα ξέρετε ότι το πρόσωπό σας εντοπίστηκε με επιτυχία και η "αναγνώριση προσώπου" είναι ενεργή.

Η λειτουργία “Αναγνώρισης Προσώπου” σας δίνει και κάποιες επιπρόσθετες επιλογές, που καλό θα ήταν να τις έχετε υπόψη σας:

Ταχύτερη αναγνώριση: Επιτρέπει συντομότερο ξεκλείδωμα, όμως η ασφάλεια που παρέχει είναι μικρότερη.

Ανοιχτά μάτια: Παρέχει επιπρόσθετη ασφάλεια, καθώς απαιτεί να έχετε τα μάτια ανοιχτά για να ξεκλειδώσει η συσκευή.

Φωτεινή οθόνη: Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η λειτουργία αυτή επιτρέπει στην οθόνη να φωτιστεί ώστε να αναγνωριστεί το πρόσωπό σας και να μπορέσει η συσκευή σας να το "σαρώσει".

 

Καλή επιτυχία και, για ό,τι χρειαστείτε, στο Smartec Soft Care είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε: να μεταφέρουμε τα δεδομένα σας από την παλιά στη νέα σας συσκευή, να σας δώσουμε έξυπνες συμβουλές και να εγκαταστήσουμε το Samsung Members για εσάς, χωρίς καμία χρέωση.

☎️ 210 58 20000  www.smartecservice.gr