Το Twitter διαθέτει πλέον στην εφαρμογή του τη "δυνατότητα φιλοδωρήματος" (tipping) σε όλους τους χρήστες Android άνω των 18 ετών, μετά την κυκλοφορία στο iOS που έγινε τον Σεπτέμβριο.

'Οπως αναφέρει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η λειτουργία “Tips” απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν να λάβουν οικονομική υποστήριξη από τους followers τους μέσω των Cash App, Paypal, Venmo και Patreon απευθείας μέσω της εφαρμογής.

ι χρήστες Android λοιπόν μπορούν πλέον να ρυθμίσουν τη δυνατότητα αυτή, πατώντας το κουμπί “Edit profile” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “Tips” για να ξεκινήσουν να λαμβάνουν tips από το προφίλ τους.

[embed]https://twitter.com/TwitterSupport/status/1441087812237881344[/embed]

"Με τα Tips, δημιουργούμε έναν εύκολο τρόπο να κατευθύνουμε τους χρήστες σε συνδέσμους πληρωμών από το προφίλ των χρηστών και διευκολύνουμε την υποστήριξη  ατόμων που είναι ιδιαίτερα ενεργά στο Twitter. Μπορείτε μ' αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξετε έναν δημιουργό περιεχομένου, να βοηθήσετε κάποιον να συγκεντρώσει χρήματα, να υποστηρίξετε κάποιον που χρειάζεται κάποια βοήθεια ή ευχαριστήστε κάποιον που σας έκανε να γελάσετε", αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Το Twitter εισήγαγε τη συγκεκριμένη δυνατότητα για πρώτη φορά τον Μάιο, ενώ είχε διαρρεύσει ήδη ότι η εταιρεία εργαζόταν σε μια επιλογή άμεσης πληρωμής. Η κυκλοφορία του “Tips” στο Android έρχεται ένα μήνα αφότου το Twitter κυκλοφόρησε το “Ticketed Spaces” στο Android. Με αυτήν τη δυνατότητα, οι οικοδεσπότες στο Spaces, δυνατότητα ζωντανής αίθουσας ήχου του Twitter, μπορούν να πουλήσουν πρόσβαση στο Spaces. Η εταιρεία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι απλώς ένας τρόπος υποστήριξης των δημιουργών για τον χρόνο και τον κόπο τους για τη φιλοξενία και το συντονισμό δημόσιων συνομιλιών.

Το Twitter δεν είναι η μοναδική πλατφόρμα social media που κινείται προς τη δημιουργία εσόδων και βοηθά τους δημιουργούς να κερδίζουν τα προς το ζην μέσω της εφαρμογής του. Τον περασμένο μήνα, η TikTok επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα παροχής in-app tipping στην πλατφόρμα της που θα επιτρέπει στους δημιουργούς να δέχονται χρήματα από θαυμαστές εκτός των TikTok LIVE streams, όπου υποστηρίζεται ήδη η προσφορά δώρων. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η δυνατότητα αποτελεί προς το παρόν μέρος μιας περιορισμένης δοκιμής και δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμη.

Οι λειτουργίες "απευθείας φιλοδωρήματος" (direct tipping) του TikTok και του Twitter φαίνεται να είναι ο τρόπος για τις συγκεκριμένες εταιρείες να ανταγωνιστούν άλλες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Instagram και το YouTube, οι οποίες προσφέρουν στους δημιουργούς διάφορους τρόπους να κερδίσουν χρήματα.

l>

  • Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.

    ληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr

    αι στο smartec.gr

  • ul>

    aption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="494"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]