Η ερώτηση λοιπόν είναι: «Τι είναι αυτό που θέλετε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας;».

Προτού βιαστείς να απαντήσεις αμέσως, μάθε πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες. Αρχικά, απαγορεύεται να φιλτράρεις το οτιδήποτε. Και εδώ είναι που έρχεται και ο τίτλος του πειράματος «Η άσκηση του Τζίνι».

Φαντάσου ότι έχεις το λυχνάρι του Αλαντίν στα χέρια σου. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου το τζίνι να σου λέει την γνωστή φράση από το παραμύθι. «Θα εκπληρώσω μία ευχή σου. Μπορείς να ζητήσεις ό,τι θέλεις, με τους εξής περιορισμούς: Να μην στερήσει η ευχή σου την ελεύθερη βούληση από κάποιον και να μην ζητήσεις ως ευχή, το να έχεις περισσότερες ευχές».

Σκέψου το σοφά, αφού ό,τι και να σκεφτείς πρώτο, θα το έχεις. Από λεφτά, μέχρι το να θεραπεύσεις την ασθένεια κάποιου, απλώς μέχρι το τέλος της ζωής σου, δεν θα έχεις την δυνατότητα για καμία άλλη ευχή.

Η παγίδα σε όλο αυτό, είναι πως εξαιρετικά λίγοι άνθρωποι θα ζητήσουν το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό, αφού θα προσπαθήσουν να πείσουν τους εαυτούς τους, πως δεν είναι αυτό εκείνο που θέλουν να ευχηθούν, είτε λόγω κοινωνικών φραγμών, είτε θρησκευτικών, είτε συναισθηματικών.

Αυτό που απαντήσατε λοιπόν, είναι και ο πρωταρχικός στόχος της ζωής σας. Απλώς αν είχε διατυπωθεί έτσι, με αυτές τις λέξεις, κανείς δεν θα έλεγε την πραγματική ευχή του με ειλικρίνεια. Ο πρωταρχικός στόχος της ζωής σας, μαρτυρά τον πυρήνα αυτής και που στηρίζεις όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της.

Ό,τι και να κάνετε τώρα, ό, τι και να κάνετε στο μέλλον, υποσυνείδητα θα προσδιορίζεται πάντα, από εκείνη την απάντηση που δώσατε τότε.

Τολμάς να κάνεις το πείραμα;