Ο Χομέι Μιγιασίτα καθηγητής του Πανεπιστημίου Meiji στο Τόκιο τέθηκε επικεφαλής μιας ομάδας τριάντα φοιτητών του πανεπιστημίου και το αποτέλεσμα είναι η Taste the TV (TTTV), μια τηλεόραση η οποία όπως λέει και το όνομα της μπορείς να την… γεύεσαι.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκονται δέκα δοχεία καθένα από το οποία περιέχουν μια γεύση από κάποιο είδος τρόφιμου. Όταν στην οθόνη προβάλλεται μια εκπομπή και ο θεατής βλέπει κάτι που θα επιθυμούσε εκείνη την στιγμή να φάει δίνει μια φωνητική εντολή και το σύστημα κάνει την σχετική επεξεργασία δεδομένων για να δημιουργήσει ένα μείγμα των δοχείων που να προσομοιάζει την γεύση του φαγητού της παραγγελίας. Στη συνέχεια το μείγμα θα τοποθετηθεί με ψεκασμό στην οθόνη και το μόνο που θα έχει να κάνει ο θεατής να βάλει το στόμα και την γλώσσα του πάνω στην οθόνη για να ικανοποιήσει την επιθυμία του. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές η συσκευή εκτός από φαγητά μπορεί να προσομοιώνει και την γεύση ποτών όπως για παράδειγμα, ο καφές.

«Στόχος είναι να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να αποκτήσουν μια εμπειρία όπως το να τρώνε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου ενώ αυτοί βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού τους» αναφέρει ο Μιγιασίτα. Άλλες εφαρμογές θα μπορούσε να είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαγείρων και σομελιέ καθώς και η συμμετοχή σε παιχνίδια που απαιτούν την αίσθηση της γεύσης. Η ερευνητική ομάδα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν συσκευές οι οποίες θα ψεκάζουν πάνω σε μια φέτα ψημένου ψωμιού διαφόρων ειδών γεύσεις γλυκές ή αλμυρές.