Σε κανέναν δεν αρέσουν τα trolls.

trong>Εκτός κι αν είστε! εσείς!

Kαι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να τα αγνοήσουν.

Αυτό όμως και δύσκολο είναι και αρκετά επίπονο μερικές φορές.

Μπορείτε βέβαια να αποκλείσετε τους άχρηστους, επιθετικούς και εκδικητικούς λογαριασμούς και να επισημάνετε ή και να καταγγέλετε τα επιθετικά τους σχόλια, αλλά η επιμονή τους είναι παροιμιώδης και εμμονή τους αμείλικτη.

Μια νέα μελέτη όμως έρχεται να μας υποδείξει και να καταδείξει τους λόγους που τα trolls συμπεριφέρονται μ’ αυτόν τον τρόπο.

αι αυτοί οι λόγοι κατά πάσα πιθανότητα είναι ψυχολογικοί!

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από την Science Direct, διερεύνησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των online trolls, εξετάζοντας τα επίπεδα της ψυχοπάθειας, του σαδισμού και της ενσυναίσθησης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 415 άτομα (36% άνδρες, 63% γυναίκες, 1% άλλοι), με μέση ηλικία 23-37 έτη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να “τρολάρουν” συγκριτικά με τις γυναίκες, ενώ παράλληλα αυτά τα άτομα εμφάνιζαν υψηλά επίπεδα ψύχωσης και σαδισμού.

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα trolls είχαν χαμηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους έτειναν να προσανατολίζονται περισσότερο προς τη φύση του troll, αντί για – για παράδειγμα – προς τη φύση ενός συμπονετικού ατόμου.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι τα trolls θα μπορούσαν με τη στρατηγική τους να προβλέψουν με ακρίβεια το συναισθηματικό πόνο που προκαλούν στα θύματά τους.

Συνεπώς, τα trolls δεν είναι μόνο καλοί χειριστές του διαδικτυακού λόγου, αλλά μπορούν με την ίδια ευκολία να χειριστούν τα συναισθήματα των άλλων, προβλέποντάς τα και δημιουργώντας τα!

Τρομακτικό… αλλά ενδιαφέρον.

style="text-align: right;">Μετάφραση απόδοση S.C. /πηγή:indy100.com