Στους περισσότερους από εμάς μπορεί να έχει τύχει να δούμε το μήνυμα ότι η συσκευή μας υπερθερμάνθηκε _ συνήθως τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες.

όσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε πως η συσκευή μας αντιμετωπίζει πρόβλημα όχι μόνο όταν υπερθερμανθεί, αλλά και όταν υποθερμανθεί, να παγώσει κυριολεκτικά δηλαδή επειδή εκτέθηκε σε χαμηλές θερμοκρασίες;

υστυχώς, όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως δεν βλέπουμε κανένα προειδοποιητικό μήνυμα. Βλέπουμε όμως τα "σημάδια" που μας προειδοποιούν ότι πρέπει να προστατεύσουμε πρέπει  το τηλέφωνό σας από το κρύο.

3>Τι συμβαίνει όμως σε ένα κρύο τηλέφωνο;

6>Υπάρχει λόγος που η πιο συχνή ερώτηση για εικονικούς βοηθούς, έξυπνες συσκευές κ.ά. είναι "Ποια είναι η θερμοκρασία;"

ωρίς να υπεισέλθουμε σε πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, θα αναφέρουμε μόνο ότι αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι υγρές.

ο Battery University μάλιστα αναφέρει σχετικά: «Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την εσωτερική αντίσταση και μειώνουν τη χωρητικότητα».

ε λίγα λόγια, όπως συμβαίνει σε κάθε είδος με βάση τα υγρά, όταν κάνει κρύο, τα μόρια συρρικνώνονται και αυτό επιβραδύνει την απόδοση.

υτό εν συντομία συμβαίνει και στο τηλέφωνό σας όταν κάνει κρύο.

πορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι η οθόνη σας τρεμοπαίζει, καθυστερεί να ανταποκριθεί ή/και η συσκευή σας αδυνατεί να διαβάσει την κάρτα Sim ή να εκτελέσει διάφορες εντολές. Αυτό σημαίνει πως η συσκευή σας ζητάει επειγόντως προστασία.

Εάν λοιπόν πρόκειται σύντομα να εκτεθείτε εσείς και η συσκευή σας φυσικά μαζί με εσάς σε χαμηλότερες από το συνηθισμένο θερμοκρασίες, έχουμε μερικά κολπάκια-συμβουλές για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ασφαλές και να μην σας αφήσει στα... "κρύα του λουτρού".

2>Πώς να προστατέψετε το τηλέφωνό σας στο κρύο

3>Κρατήστε τη συσκευή σας κοντά στο σώμα σας

θερμοκρασία ενός ανθρώπινου σώματος είναι συνήθως 37°C. Που σημαίνει ότι είστε μια φυσική πηγή θερμότητας. Όταν λοιπόν είστε έξω στο κρύο, προσπαθήστε να κρατήσετε τη συσκευή σας κοντά στο σώμα σας (σε μια εσωτερική τσέπη για παράδειγμα). Αυτό θα προστατεύσει την μπαταρία από το σοκ που θα υποστεί από την έκθεσή τους σε χαμηλές  θερμοκρασίες.

3>Χρησιμοποιήστε μια καλή θήκη προστασίας

α πηγαίνατε στα χιόνια χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό για το κρύο; Γιατί λοιπόν το κάνετε αυτό στο τηλέφωνό σας και το αφήνετε απροστάτευτο; Μια κομψή θήκη είναι μια από τις πρώτες γραμμές άμυνας από πτώσεις, αλλά αυτό ισχύει και όταν πρόκειται για την προστασία του τηλεφώνου σας από το κρύο. Η θήκη (είτε είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για προστασία του κινητού από χαμηλές θερμοκρασίες είτε όχι) δημιουργεί ένα φράγμα προστασίας μεταξύ της συσκευής σας και των εξωτερικών παραγόντων. Το να "φορέσετε" λοιπόν μια ωραία θήκη στο τηλέφωνό σας, το βοηθά να παραμείνει λίγο πιο ζεστό, για περισσότερο χρόνο.

3>Φορτίστε πλήρως την μπαταρία σας

ο να έχετε μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία είναι μια καλή ιδέα σε οποιοδήποτε κλίμα. Το κρύο δεν είναι κάτι διαφορετικό. Επειδή η ισχύς της μπαταρίας μπορεί να μειωθεί σημαντικά σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι καλύτερο να την έχετε πλήρως φορτισμένη για να αποφύγετε την πλήρη εξάντλησή της. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόχειρο έναν φορητό φορτιστή ώστε να είστε σίγουροι ότι θα είστε "φορτισμένοι" ανά πάσα στιγμή! Φορτίστε φουλ την μπαταρία σας λοιπόν και θα είστε έτοιμοι!

3>Αφήστε τη συσκευή σας να ζεσταθεί πριν προσπαθήσετε να τη χρησιμοποιήσετε

?ταν το τηλέφωνό σας σβήσει ή μείνει στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια για να το επαναφέρετε. Μην πανικοβάλλεστε. Η συσκευή σας σβήνει επειδή είτε κάνει πολύ κρύο είτε πολλή ζέστη. Αυτός είναι ο αμυντικός μηχανισμός του τηλεφώνου σας για να ¨επιβιώσει" σε ακραίες θερμοκρασίες.

φήστε το λοιπόν να ζεσταθεί, σιγά σιγά, και μετά προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε. Η αργή προθέρμανση θα βοηθήσει στην αποφυγή σχηματισμού πυκνωμάτων στην μπαταρία σας και θα μειώσει την πιθανότητα ζημιάς από το νερό.

Οποιαδήποτε λοιπόν κι αν είναι η εξωτερική θερμοκρασία, είναι σημαντικό να φροντίζετε για την προστασία και την ασφάλεια της συσκευής από ακραίες καιρικές συνθήκες.

'Ετσι μόνο θα διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας είναι πάντα έτοιμη όταν τη χρειαστείτε και θα σας χαρίσει τον ανώτερο προσδοκώμενο όρο ζωής της.

?λλωστε, σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να βρεθείτε με μια νεκρή μπαταρία, επειδή δεν λάβατε τις ανάλογες προφυλάξεις _ ειδικά όταν πρόκειται για ακραία χαμηλές θερμοκρασίες!

Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.

m>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr

m>και στο smartec.gr

[caption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="436"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]