Με εντολή εισαγγελέα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους, προσάγεται στην Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών προκειμένου η Εισαγγελεία να αποφασίσει για την ποινική της μεταχείριση.

2>Η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

ι ραγδαίες αυτές εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη η οποία βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τον Ιανουάριο του 2022 και η οποία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.

Ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας.

2>Η κεταμίνη δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο

ύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Επίσης, η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

2>Πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας της Ρούλας Πισπιρίγκου

ύμφωνα με πληροφορίες, η ΜΚΟ «Κλίμακα» επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ και ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ