Σε μια "τρελή" αλλαγή πρόκειται να προχωρήσει το Instagram που, ναι μεν, πιθανώς κάνει αρκετούς influencers  και όχι μόνο να χάσουν τον ύπνο τους, πιθανώς όμως και να οδηγηθεί στο χείλος της καταστροφής.

Το διάσημο κοινωνικό δίκτυο θα μπλοκάρει κάθε φωτογραφία που έχει υποστεί photoshop, με στόχο να περιορίσει την διάδοση των fake news... Αν βρείτε μια φωτογραφία που δεν έχει υποστεί, σφυράτε μου κλέφτικα.

Η διαπίστωση για αυτή την "αψυχολόγητη" απόφαση του Istagram, γνωστοποιήθηκε όταν ο φωτογράφος Toby Harriman έκανε scroll down στο Instagram και έπεσε πάνω σε μία εικόνα με την προειδοποίηση false information.

Αφού δέχτηκε να ανοιχτεί η φωτογραφία, ο Harriman διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ούτε υποψία προπαγάνδας σ' αυτή. Επρόκειτο απλώς για ένα τοπία με βουνά, τα οποία όμως είχαν υποστεί επεξεργασία και είχαν χρωματιστεί.

https://www.facebook.com/tobyharriman/posts/10216834489837724

Όπως αναφέρει το "The Verge", η συγκεκριμένη εικόνα είχε καταγγελθεί ως ψεύτικη σε fact cheking site, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο αλγόριθμος του Instagram.

Εκπρόσωπός του, μιλώντας στο site υπερασπίζεται την αμφιλεγόμενη αυτή κίνηση, λέγοντας: «Θα αντιμετωπίζουμε αυτό το περιεχόμενο, όπως οποιοδήποτε άλλο που παραπληροφορεί».

Αρκεί λοιπόν να κάνει κάποιος αναφορά στηφωτογραφία σας, αν έχει υποστεί επεξεργασία, και αυτή να καταλήξει να έχει προειδοποίηση ή ακόμα και να αφαιρεθεί.

Άντε τώρα να δούμε αν θα βρίσκουμε φωτογραφίες να χαζεύουμε στο Instagram...

; Μπορεί να γίνει και στο Facebook?