Στις μπαταρίες δεν αρέσει τη ζέστη! Απεχθάνονται όμως και το υπερβολικό κρύο.

Μάθετε λοιπόν ό,τι χρειάζεται για τη σωστή χρήση και φροντίδα της μπαταρίας σας, ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της.

Έχει μετρηθεί ότι αν αποθηκεύσουμε για ένα χρόνο την μπαταρία μας φορτισμένη στο 100% της χωρητικότητάς της, στους 25°C χάνει το 20%, ενώ στους 40°C η χωρητικότητα πέφτει ακόμα και κατά 35% από την αρχική της φόρτιση!

Όλοι οι κατασκευαστές προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη χρήση κινητού τηλεφώνου σε περιβάλλον θερμότερο των 40°C μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες, γεγονός που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30°C θεωρούνται υψηλές για την μπαταρία.

Το κρύο επίσης είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει τις επιδόσεις της μπαταρίας, αλλά συνήθως η επίδραση που ασκεί είναι προσωρινή, αφού όταν τα μόρια της μπαταρίας ζεσταθούν ξανά, η χωρητικότητα της μπαταρίας μας επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η σειρά Galaxy της Samsung είναι σχεδιασμένη να αποδίδει καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 0 ~ 35°C.

συνεχής χρήση ή φόρτιση σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να επιταχύνει την επιδείνωση της μπαταρίας, αλλά και η προσωρινή έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό ασφαλείας της συσκευής, για να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές και η φόρτιση θα είναι περιορισμένη, για την προστασία της μπαταρίας από υπερθέρμανση.

Προστασία από απροσδόκητες διακοπές λειτουργίας.

Χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε θερμοκρασία δωματίου (0~35°C).

παρατεταμένη χρήση ή αποθήκευση σε θερμοκρασίες άνω των 35°C ή κάτω από 0°C, θα επιδεινώσει την απόδοση της μπαταρίας και μπορεί να οδηγήσει σε μη αναμενόμενες διακοπές λειτουργίας και μικρότερη διάρκεια της μπαταρίας.

ε αυτήν την περίπτωση, αφήστε τη συσκευή να προσαρμοστεί στην κατάλληλη θερμοκρασία (0~35°C) πριν από τη χρήση της.

*Μην χρησιμοποιείτε και μην τοποθετείτε τη συσκευή σας σε θερμό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα στο αυτοκίνητο μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ην τοποθετείτε και μην αποθηκεύετε τη συσκευή σας σε ιδιαίτερα ψυχρό περιβάλλον, σε θερμοκρασίες δηλαδή κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία σας, π.χ. συχνές διακοπές λειτουργίας, επισκεφθείτε το πλησιέστερο επισκευαστικό κέντρο.

strong>Η μπαταρία είναι αναλώσιμο προϊόν και κατά κανόνα η απόδοσή της μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το πιθανότερο είναι λοιπόν, αν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους προβλήματα, πως ήρθε η ώρα να προβείτε σε αντικατάστασή της.

Μεταβείτε στις Συμβουλές Ρυθμίσεων για την παράταση της ζωής της μπαταρίας.

διάρκεια ζωής της μπαταρίας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ρυθμίσεις της συσκευής, το περιβάλλον και ο τρόπος χρήσης.

νημερωθείτε για αυτούς τους παράγοντες για να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία σας πιο αποτελεσματικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ια τα Samsung Galaxy δείτε εδώ

Ελαχιστοποιήστε την αλλοίωση της μπαταρίας με σωστή φόρτιση.

Χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρώτη φορά; Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία σας χρήση;

άν ναι, δοκιμάστε να φορτίσετε πλήρως την μπαταρία πριν από τη χρήση.

και μην ξεχνάτε πως πρέπει να:

Χρησιμοποιείτε πάντα γνήσιο φορτιστή Samsung για να αποφύγετε την αλλοίωση και καταστροφή της μπαταρίας.

l>

  • Χρησιμοποιείτε πάντα φορτιστή που ταιριάζει στην υποδοχή. Ένας μη συμβατός φορτιστής μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη θύρα USB.
  • Συνδέετε σωστά το φορτιστή. Η λάθος σύνδεση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή.
  • Αφαιρείτε το φορτιστή όταν η συσκευή φορτιστεί πλήρως (100%) για να αποφύγετε διόγκωση της μπαταρίας.
  • ul>

    trong>Τι πρέπει να κάνετε αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα:

    αλλοίωση της μπαταρίας μπορεί να επιταχυνθεί εάν παραμείνει μια άδεια μπαταρία στη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Δοκιμάστε λοιπόν τα εξής για να διατηρήσετε την μπαταρία σας σε άριστη κατάσταση όταν δεν τη χρησιμοποιείτε:

    l>

  • Σβήστε τη συσκευή και φορτίστε τηn με γνήσιο φορτιστή της Samsung για να αποφύγετε την επιδείνωση.
  • Φορτίστε τη συσκευή στο 50~70% της χωρητικότητάς στης σε περίπτωση μακροχρόνιας αποθήκευσης.
  • Μην ξεχνάτε να φορτίζετε τη συσκευή μία φορά κάθε 3~6 μήνες.
  • Αποθηκεύστε την σε δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία, για να διατηρήσετε την απόδοση της μπαταρίας σε άριστη κατάσταση.
  • ul>

    πειδή λοιπόν η μπαταρία κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόδοση της συσκευής μας, φροντίζουμε να διατηρούμε την κατάστασή της άριστη.

    Στη Smartec Α.Ε. (Φειδιππίδου 7, Χαϊδάρι), θα βρείτε μπαταρίες για κάθε μοντέλο κινητού, tablet και wearable Samsung και για τα Galaxy S8, S9, S10 και S20 με κάθε αλλαγή οθόνης (είτε η συσκευή σας είναι εντός είτε εκτός εγγύησης) αντικαθιστούμε την μπαταρία σας δωρεάν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση!

    Επικοινωνήστε μαζί μας στο: 210 58 20 000

     

    [caption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="410"] Νο1 service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα από το 1999! [/caption]