Μπορεί να θεσπίστηκε νέος νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο, που θεωρητικά λειτουργεί αποτρεπτικά σε επεισόδια, όμως φαίνεται πως ορισμένοι τον αγνοούν επιδεικτικά και δεν διστάζουν να τον καταπατούν.

Πριν από λίγο, αναρχικοί που ενώνονται κάτω από το "Κοινό αγωνιστικό πλαίσιο", όπως αναφέρουν στα φέιγ βολάν που πέταξαν, εισέβαλαν σε σε φοιτητική συνέλευση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Oι αντιεξουσιαστές, αρχικά, προσήλθαν στην αίθουσα προσποιούμενοι τους φοιτητές και κάθισαν στα έδρανα για να παρακολουθήσουν. Ωστόσο, δεν άργησαν να προκαλέσουν ένταση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, διέλυσαν τη συνέλευση και δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για την έφοδο τους. Μάλιστα, άρπαζαν τα κινητά όσων τραβούσαν βίντεο για να τα διαγράψουν και έφτυναν κοπέλες στο πρόσωπο, απαξιώνοντας τες.

Προκήρυξαν, δε, την κατάληψη της σχολής, αύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αλλαγή ασύλου και ζητώντας την απόσυρση κατηγοριών διωκόμενων φοιτητών. Μεταξύ άλλων, ζητούν να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές, ανεξαρτήτως κριτηρίων, αλλά και... "ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών".