Η πρωτεύουσα της Σερβίας κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μετά την αύξηση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ζόραν Ραντόιτσιτς, από σήμερα θα αρχίσουν να ισχύουν μέτρα περιορισμού που προσβλέπουν στην αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των 100 ατόμων σε κλειστούς χώρους ενώ το όριο αυτό για τους ανοιχτούς χώρους είναι 500 άτομα. Επίσης, περιορίζεται μέχρι τις 23:00 το βράδυ, το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών, των κέντρων διασκέδασης και των νυχτερινών κλαμπ.

Από σήμερα, Παρασκευή, θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιο αυστηρά, με την επιβολή προστίμων, και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους ενώ στα μέσα μεταφοράς θα περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών.

Λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων της νόσου Covid - 19 στη χώρα, ήδη πέντε πόλεις έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το 82% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πρωτεύουσας.