Στην Κω βρίσκεται από το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Από εκεί, αναφορικά με τα ελληνοτουρκιά θέματα δήλωσε πως μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η υφαλοκρηπίδα, η οποία μπορεί να λυθεί μόνο μέσω του Διεθνούς Δικαίου και όχι υπό καθεστώ απειλών και εκβιασμού. Τόνισε επίσης πως «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» και οι διεθνείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτες»

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, ο πρώην Πρωθυπουργός επισήμανε «το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, το υψηλό φρόνημα των στρατιωτών και των αξιωματικών που επαγρυπνούν για να φυλάττουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της πατρίδας μας».

Τόνισε επίσης πως «διάγουμε μια περίοδο κρίσιμη, τόσο διπλωματικά όσο και αμυντικά. Μια περίοδο κατά την οποία η χώρα οφείλει να εκπέμπει μήνυμα ψυχραιμίας, αλλά και αποφασιστικότητας. Η χώρα οφείλει να έχει μία σαφή, αλλά και σταθερή ενεργητική εθνική στρατηγική, που να θέλει βεβαίως τον διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, αλλά και να ξεκαθαρίζει τις κόκκινες γραμμές, αμυντικές και διπλωματικές, που είναι οι γραμμές αυτές που προκύπτουν από την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου».