Η κολυμβητική ομοσπονδία της Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των πρώτων 10 τεστ που έγιναν το προηγούμενο Σάββατο ανάμεσα στα μέλη των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά από το κρούσμα κορονοιου που πιστοποιήθηκε στο Εθνικό συγκρότημα των ανδρών

Η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ακόμα τέσσερα μέλη της εθνικής ομάδας ανδρών βρέθηκαν να είναι θετικά στον ιό covid19. Όλοι τους είναι πολύ καλά στην υγεία τους, είναι ασυμπτωματικοί, αλλά βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών η οποία έκανε προετοιμασία στο ίδιο κολυμβητήριο, συγκεκριμένα του Αγίου Κοσμά, στο οποίο έκανε και ομάδων ανδρών, τα τεστ βγήκαν όλα αρνητικά. Επίσης αρνητικά βγήκαν και το προσωπικό που εργάζεται στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο.

Την προσεχή Τρίτη όπως προβλέπει το πρωτόκολλο θα γίνουν τα τεστ ξανά σε όλους για να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ή μη κρουσμάτων.

Ο γιατρός της ομοσπονδίας και μέλος της υγειονομικής επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την Πανδημία κύριος Γιώργος Μαρίνος δήλωσε πως όλα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα.