Την ώρα που η χώρα μας μετρά σε μία μόλις μέρα 262 νέα κρούσματα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, κάνει λόγο για εκατόμβες θυμάτων από τον κορωνοϊό αν συνεχιστεί η χαλαρότητα, ενώ απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης

Μάλιστα, ο καθηγητής παρουσίασε με μελανά λόγια τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. «Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλώ. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα και το μόνο παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ακόμα μικρός. Αν όμως συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Ο ίδιος θεωρεί κλειδί την πιστή τήρηση των μέτρων για να βελτιωθούν τα πράγματα. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Η επιδημία δείχνει τα δόντια της».

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».

 

iv class="item-embed embed-video glomex-video">