H επιδείνωση των συνθηκών σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται από την πανδημία οδηγεί την κυβέρνηση να εξετάσει ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Πιο συγκεκριμένα, από το οικονομικό επιτελείο εξετάζονται οι εξής προτάσεις στήριξης: 

Παράταση της χρονικής διάρκειας αναστολής των συμβάσεων εργασίας με ταυτόχρονη καταβολή του ειδικού μηνιαίου επιδόματος των 534 ευρώ σε εργαζομένους, αυτοαπασχολουμένους και επαγγελματίες. Tο μέτρο προβλέπεται να εφαρμοστεί και πέραν του Σεπτεμβρίου και να διευρυνθεί σε όλους τους πληττόμενους κλάδους.

Επέκταση του μέτρου της μείωσης κατά 40% των ενοικίων για επαγγελματική και φοιτητική στέγη και για πρώτη κατοικία, ενώ οι απώλειες που θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα συμψηφιστούν με οφειλές τους στην εφορία.

Παράταση, μέχρι το τέλος του έτους, της επιδότησης μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για την εκ περιτροπής εργασία και περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών του προγράμματος ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ.

Μονιμοποίηση προσωρινών μέτρων που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την πανδημία, όπως ο μειωμένος ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες.

Νέος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής με διευρυμένα κριτήρια σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες με δραματική πτώση του τζίρου.