Με τις κορυφές των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας Μητσοτάκη και Μπορίσοφ ολοκληρώθηκε και επίσημα στο Ζάππειο Μέγαρο η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο μεγάλο έργο του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

«Μεσολάβησαν πολλά από όταν συναντηθήκαμε πριν από 7 μήνες. Πολλά άλλαξαν στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας, όμως όπως φαίνεται οι πρωτοβουλίες που τότε είχαν δρομολογηθεί ακολούθησαν τα χρονοδιαγράμματα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ένταρξη της εκδήλωσης.

«Τότε ήταν στην αρχική φάση προετοιμασίας του. Σήμερα με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των μετόχων, η μεγάλη αυτή επένδυση μπαίνει σε κίνηση με τελικό στόχο να μετατρέψει το ανατολικότερο ευρωπαϊκό λιμάνι της πατρίδας μας σε ενεργειακό κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας. Το αέριο θα υγροποιείται και θα συναντά το εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου και από εκεί θα διοχετεύεται στα τέλη 2022 με αρχές του 2023 προς την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και προς ολόκληρη τη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη», είπε επίσης ο Πρωθυπουργός.