Παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, δίνεται αυτή την ώρα συνέντευξη τύπου της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Πέτσας, ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση για τον κορονοϊό, θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00 μμ, από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Χαρδαλιά, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Όταν θα λείπει ο κ. Τσιόδρας, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Παίρνοντας τον λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ειδικά για το θέμα της μάσκας είπε:

«Και έρχομαι στο θέμα της μάσκας, γιατί και ο δικός σας ρόλος, ο ρόλος του γονέα και κηδεμόνα, θα είναι καθοριστικός. Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας. Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας. Το τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της, και εκθέτει όλους τους λόγους για τους οποίους η μάσκα είναι και απόλυτα ασφαλής και εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την προστασία των παιδιών μας. Εμπιστευτείτε και ως προς αυτό τις δυνατότητες προσαρμογής του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αλλά και τη λυτρωτική δύναμη της μαθησιακής διαδικασίας. Που μπορεί ακόμη και τη χρήση της μάσκας, ως ατομική πράξη, συλλογική συνθήκη και εκπαιδευτική διαδικασία, να τη μετουσιώσει σε χρήσιμο και δημιουργικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας. Μάθημα προσαρμοστικότητας, αλλά προπαντός μάθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Θα χρειαστεί λοιπόν το επόμενο διάστημα προσπάθεια, επιμονή, προσαρμοστικότητα. Είναι για το καλό των παιδιών μας και όλων μας».