Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα βίντεο με το οποίο φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης να λέει σε τευτλοπαραγωγό "Να πας στην Κουμουνδούρου να τα πουλήσεις".

Υπάρχει όμως και ολόκληρο το βίντεο της συνάντησης του Υπουργού Ανάπτυξης με τους παραγωγούς λίγο νωρίτερα.

Το πρόβλημα έχει ως εξής: Οι τευτλοπαραγωγοί πέρυσι προσκλήθηκαν να παράξουν τεύτλα χωρίς να έχει διασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση η απορρόφηση των τεύτλων.

Το εργοστάσιο ζάχαρης έκλεισε όμως.

Ο υποψήφιος επενδυτής κ. Καραθανάσης, πρότεινε τη λύση απορρόφησης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ των τεύτλων από βιομηχανίες παραγωγής βιοαερίου, σε τιμή όμως χαμηλότερη από αυτή που θα πλήρωνε η ΕΒΖ, η οποία όμως δεν λειτουργεί!

Στην εμπορική ορολογία, αυτό λέγεται "stop loss", κάνεις δηλαδή μία κίνηση ώστε να μειώσεις τη "χασούρα" μέχρι να βρεθεί συνολική λύση.

Στην ίδια συνάντηση, ο Υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι την επόμενη χρονιά το εργοστάσια της ΕΒΖ θα λειτουργεί οπότε η επόμενη παραγωγή των τευτλοπαραγωγών θα απορροφηθεί κανονικά για την παραγωγή ζάχαρης. Τόνισε μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ΕΞΑΓΩΓΗ ζάχαρης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Στη συνέχεια όμως, και αφού η συνάντηση είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία, προκλήθηκε η ένταση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, από έναν παραγωγό ο οποίος απαιτούσε να απορροφηθεί η φετινή παραγωγή τεύτλων (για παραγωγή βιοκαυσίμου, το οποίο κανονικά χρησιμοποιεί τεύτλα άλλου τύπου που είναι φθηνότερα) σε τιμή που θα πωλούνταν για παραγωγή ζάχαρης!

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό ας δώσουμε ένα παράδειγμα: Έχω ένα βανάκι 6 θέσεων. Με ωθεί κάποιος να το μετατρέψω σε όχημα μεταφοράς VIP χωρίς όμως να μου έχει διασφαλίσει πελάτες. Μου μένει το αυτοκίνητο στο γκαράζ και ένας άλλος άνθρωπος μου προτείνει να το μισθώσει για ένα έτος για μεταφορά κιβωτίων, με μίσθωμα φυσικά χαμηλότερο από τη μεταφορά VIP, και από την επόμενη χρονιά θα μου έχει πελάτες VIP. Κι εγώ επίμένω να πληρωθώ τη μεταφορά κιβωτίων ως μεταφορά VIP!

Τότε ειπώθηκε και η συγκεκριμένη φράση από τον Άδωνι Γεωργιάδη,

Ευτυχώς που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να αποκαλύπτει την αλήθεια, μόνο με μερικά κλικ!

Ολόκληρη η συνάντηση

Το βίντεο της έντασης