Τρεις Υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται σε καραντίνα από σήμερα, καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Πρόκειται για τους Άδωνι Γεωργιάδης, Νίκο Παπαθάναση και ο Γιάννη Πλακιωτάκη, οι οποίοι είχαν συνάντηση με επιχειρηματία που ενδιαφερόταν για επενδύσεις στην Ελλάδα και ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Αρχικά το Υπουργείο Ανάπτυξης της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης δεν θα συνοδεύσουν τον ΄Έλληνα Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη και ότι μπαίνουν από σήμερα σε καραντίνα.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι σε καραντίνα τίθεται και ο Υπουργός Ναυτιλιακής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ενημέρωση, εκκενώθηκαν προ ολίγου τα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης, και του υπουργείου Ναυτιλίας για απολύμανση.

ε εντολή δε της υπηρεσιακής γραμματέως, οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων υπουργείων αποχώρησαν και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα για τους τρεις υπουργούς

κ. Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, ανέφερε στην ΕΡΤ πως οι υπουργοί θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 5 με 7 μέρες, ώστε να γίνει και το τεστ. Εάν το τεστ βγει αρνητικό τότε θα μπορούν να κυκλοφορήσουν κανονικά.