Στην εκκένωση του κτιρίου της "5ης Μεραρχίας" το οποίο ήταν κατειλημμένο εδώ και 16 χρόνια από την κατάληψη με όνομα "Rosa Nera" προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά.

Ξημερώματα λίγο πριν τις 06:00 όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο λόφο στον οποίο βρίσκεται το κτίριο αποκλείστηκαν και δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν την πρόσβαση σε αυτοκίνητα και πεζούς.

Ωστόσο λίγο πριν τις 10:00 σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε συγκεντρωμένος αντιεξουσιαστές και την αστυνομία όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποχώρηση οχημάτων της αστυνομίας

Σύμφωνα με τον Υπουργό ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ιδιοκτησία του πανεπιστημίου Κρήτης και με την εκκένωσή του ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μίας σημαντικής επένδυσης.

Σημειώνεται πώς στη διασταύρωση των οδών οδό Κανεβάρω και Αγίου Μάρκου η οποία οδηγεί προς τα κτίρια τα οποία ήταν υπό κατάληψη είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και διαμαρτύρονταν.

Αναφορικά με τους καταληψίες οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως ήταν 15 έως 20 άτομα οι οποίοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στο αστυνομικό μέγαρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς μέσα από το κτίριο της κατάληψης απομακρύνθηκαν και παράνομοι μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνταν εκεί