Ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει στη Γαλλία το τελευταίο διάστημα για τον εντοπισμό δύο υπόπτων που φαίνεται πως ευθύνονται για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ακρωτηριασμών αλόγων το τελευταίο διάστημα.

Σαράντα αξιωματικοί έφτασαν με ελικόπτερο στην πόλη Losne, κοντά στη Ντιζόν, μετά από την τελευαία επίθεση κατά αλόγου την Κυριακή το πρωί.

εκάδες άλογα έχουν θανατωθεί και ακρωτηριαστεί σε ολόκληρη τους τελευταίους μήνες, γεγονός που προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει γιατί στοχεύονται τα ζώα, ούτε αν είναι έργο ενός ατόμου ή εάν οι αρχικές επιθέσεις έχουν εμπνεύσει επιθέσεις τύπου copycat, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα οι επιθέσεις να συνδέονται με σατανιστικές τελετές ή κάποιο «challenge» κοινωνικών δικτύων.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου περιστατικού, ο ιδιοκτήτης του αλόγου κάλεσε την αστυνομία περίπου στις 02:00 τοπική ώρα  την Κυριακή, επειδή είδε κάποια φώτα στο λιβάδι του και ανησύχησε.

εισαγγελία της Ντιζόν ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το συγκεκριμένο άλογο έχει τραυματιστεί στο πλευρό του, και ο τραυματισμός δεν είναι πολύ σοβαρός.

Απίστευτη αγριότητα

strong>

τη Γαλλία το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί περισσότερες από 30 ακόμα περιπτώσεις βίας εναντίον αλόγων.  'Αλογα εμφανίζονται με κομμένα αυτιά και και χωρίς γεννητικά όργανα, ενώ υπήρξε περιστατικο που το άλογο βρέθηκε ξεκοιλιασμένο.

το πλαίσιο της έρευνα για μια επίθεση στο Yonne, βορειοδυτικά της Ντιζόν, τον περασμένο μήνα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός καλλιτέχνη, ο οποίος φέρεται ως πιθανός δράστης,

ενώ ο υπουργός Γεωργίας Julien Denormandie δεσμεύτηκε για την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη.

Ο Serge Lecomte, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ιππασίας ανέφερε στο AFP:

Πρόκειται για πρωτοφανή αγριότητα που δεν έχουμε ξαναδεί. Η σκληρότητα απέναντι στα ζώα είναι ο πρόδρομος της βίας εναντίον των ανθρώπων».