Κλειστός για 14 ημέρες θα παραμείνει ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μοσχάτου, καθώς γονέας νηπίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το παιδί του εν λόγω γονέα είχε προσέλθει την Πέμπτη και την Παρασκευή στον σταθμό, ενώ την Δευτέρα παρέμεινε προληπτικά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το mega, ο γονέας ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας (7/9) τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΟΠΑΚΑ) του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ο οποίος επικοινώνησε και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο ΔΟΠΑΚΑ ενημέρωσε τους γονείς των υπολοίπων παιδιών που φιλοξενούνται στο σταθμό και διέκοψε τη λειτουργία του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ προχώρησε στην απολύμανση των χώρων και έθεσε όλες τις δασκάλες του τμήματος εκτός υπηρεσίας για 14 ημέρες.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, αναφέροντας το περιστατικό στον τηλεοπτικό σταθμό, υπογράμμισε πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, με τα παιδιά του τμήματος (10), αλλά και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το νήπιο να μένουν σε προληπτική 14ημερη καραντίνα.