Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε το πρωί ο μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί στην πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας. Όπως ανέφερε, η αφορμή για τα τελευταία γεγονόταν ήταν ο εντοπισμός 35 κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα σε 2.000 περίπου δείγματα στη Μόρια, και η ανακοίνωση προς όσους βρέθηκαν θετικοί καθώς και στις επαφές τους, ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Για την παρουσία επίσης του επικεφαλή της ΕΥΠ και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο κ. Πέτσας πρόσθεσε με νόημα: «προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα».

Για να γίνει ακόμα πιο σαφής ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία καθώς εμφανίστηκε έντονη αντίδραση από τους μετανάστες όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα μπουν σε καραντίνα.

«Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάσει τουρκική εμπλοκή στα επεισόδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας όμως πως το όποιο συμπέρασμα θα εξαχθεί μετά τη μελέτη όλων των δεδομένων.

Για τη στέγαση των μεταναστών, καθώς όλες οι εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μέχρι το βράδυ θα υπάρξει λύση, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες αυτών, όπως τα παιδιά.