Σε μια άκρως προκλητική δήλωση, που ρίχνει «λάδι στη φωτιά» της έντασης που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, προέβη ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, εκ των στενών συνεργατών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάλεσε τους Έλληνες να σωπάσουν, αν δεν θέλουν να γίνουν... μεζές! Ουσιαστικά, ο κ. Ακάρ υπαινίχθηκε ότι είναι τέτοια η στρατιωτική δύναμη και η υπεροχή της Τουρκίας, που θα έπρεπε η Ελλάδα να είναι πιο προσεχτική στις δηλώσεις της και να μην την προκαλεί...

Ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε και σε όσους δημιουργούν «συνωμοσίες» σε βάρος της Τουρκίας, τονίζοντας ότι «όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, θα υποστούν πανωλεθρία». Εκτίμησε δε ότι για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην αν. Μεσόγειο δεν χρειάζεται να γίνει κάτι. «Απλώς πρέπει κάποιοι να σωπάσουν», είπε χαρακτηριστικά. Σχόλιο επίσης, επιφύλασσε και σε βάρος του Εμμάνουελ Μακρόν, λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ρωγμές στην ακεραιότητά μας. Τα λόγια τους στοχεύουν να δημιουργήσουν διχόνοια και δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στο έθνος μας».