Φαίνεται πως εκτός από την αλλαγή της Κυβέρνησης στις 7 Ιουλίου του 2019 άλλαξε και ο τρόπος που η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας εκφράζεται απευθυνόμενη προς το εξωτερικό, προς εχθρούς και φίλους.

Μετά από το συνέδριο των χωρών της Μεσογείου στο οποίο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ποια θα είναι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση συνέχισης των προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας και απέσπασε την πλήρη υποστήριξη τόσο της Γαλλίας όσο και των υπολοίπων μεσογειακών κρατών, εστάλη ένα όχι και τόσο αναμενόμενο μήνυμα, δεν μας έχουν συνηθίσει άλλωστε σε ισχυρά και καθαρά μηνύματα οι πολιτειακοί μας άρχοντες, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν η παρουσία της στο Καστελόριζο ήταν συμβολική λόγω των εξελίξεων με την Τουρκία απάντησε λακωνικά: «Η κυβέρνηση αποφάσισε πώς πρέπει να γίνουν αυτές οι κινήσεις. Όχι μόνο για να σταλεί μύνημα στην Τουρκία. Άλλωστε αν επιθυμείς την ειρήνη να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο».