Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οκτώ περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Αρκαδίας και Ζακύνθου αναμένεται να χτυπηθούν από το μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» μέσα στις επόμενες ώρες.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και όλης της χώρας να αποφεύγουν να πλησιάζουν ποτάμια ή ρέματα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σήμερα στις 11:00 έγινε ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Νίκο Χαρδαλιά για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ακτοπλοϊκές συνδέσεις

α δρομολόγια Κεφαλλονιά - Κυλλήνη και Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

Παρασκευή: Κλειστά τα σχολεία σε Ηλεία και Ζάκυνθο

α σχολεία όλων των βαθμίδων σε Ηλεία και Ζάκυνθο θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή μετά από απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη και του αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Βασίλη Γιαννόπουλου αντιστοίχως.