Καταπληκτικά πράγματα σήμερα στο κοινοβούλιο!

Ιωάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέθεσε τροπολογία για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη δημιουργία 100 χιλιάδων θέσεων εργασίας, υπό ορισμένες φυσικά προϋποθέσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ Σκουρλέτης δήλωσε πως είναι αντίθετος με αυτή τη ρύθμιση αλλά στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενος ότι η ευθεία άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι τόσο ξεκάθαρα φιλεργατικό θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις στην κοινωνία, δήλωσε πως συμφωνεί με ένα άλλο σκέλος της τροπολογίας, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για 28 μικρά νησιά, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα ψηφίσει "παρών"!

Αυτό το "και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ" εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την φυσιολογική έκρηξη του Γιάννη Βρούτση.

"Θυσιάζετε τα πάντα στον κομματικό βωμό, είστε στην πολιτική του «όχι σε όλα», στην ισοπεδωτική αντίληψη" είπε ο κύριος Βρούτσης.

"Επικαλεστήκατε τα επιχειρήματα ενέργειας. Ευθύνεται η Κυβέρνησή μας για την αύξηση της ανεργίας; Τον Ιούλιο του 2019 ήσασταν Κυβέρνηση και η ανεργία ήταν στο 17,1%. Την είχατε μηδενίσει εσείς οι φιλεργατικοί;" συνέχισε ο Υπουργός Εργασίας, φανερά εκνευρισμένος.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="el">Στη βουλη η τροπολογία της κυβέρνησης για τις 100.000 θεσεις εργασίας!

ια ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός πραγματικότητας & εκτεθειμένος δεν θα τις ψηφίσει!https://t.co/tmFq7PAkIP pic.twitter.com/GjeLxGtK0J

? Yiannis Vroutsis (@VroutsisGiannis) September 17, 2020

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

trong>Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας ειρωνευόμενος τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην τροπολογία έγραψε στο Twitter: «Ήρθε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για το πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε ο @PrimeministerGR στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του τοποθετήθηκε κατά της ψήφισής του... Η αντιπολίτευση στα καλύτερα της»

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="el">Ήρθε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για το πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε ο @PrimeministerGR στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του τοποθετήθηκε κατά της ψήφισής του... Η αντιπολίτευση στα καλύτερα της. pic.twitter.com/uNqzg3kvJY

? Γιώργος Κώτσηρας (@giorgoskotsiras) September 17, 2020