Ο τελευταίος ρινόκερος της Σουμάτρας στη Μαλαισία πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου, αφήνοντας το ζωικό βασίλειο φτωχότερο.

Η Ιμάν, ένας από τους τελευταίους θηλυκούς ρινόκερους πέθανε σε ηλικία 25 ετών από καρκίνο, στο καταφύγιο ζώων της νήσου Βόρνεο, όπου φιλοξενείτο από το 2014. Τον περασμένο Μάιο, δε είχε πεθάνει και ο τελευταίος αρσενικός της Μαλαισίας.

Το μικρότερο είδος ρινόκερου στον κόσμο να κινδυνεύει με αφανισμό, λόγω της αποψίλωσης και της λαθροθηρίας, και μετά το θάνατο της Ιμάν πιστεύεται πως έχουν απομείνει μόλις 100 ζώα του είδους, κυρίως στην Ινδονησία. Άλλοι ερευνητές, πιο απαισιόδοξοι, κάνουν λόγο για μόλις 30!

Η Ιμάν υπέφερε από καρκίνο (είχε όγκους στη μήτρα) και όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου άγριας ζωής, ο θάνατός της επήλθε νωρίτερα από ό,τι περίμεναν.

Σύμφωνα τη βρετανική Guardian, η Ιμάν το τελευταίο διάστημα υπέφερε από φρικτούς πόνους, αλλά οι γιατροί του πάρκου τους τους κατέστειλαν φαρμακευτικά και κατάφερναν να την κρατούν ζωντανή.

Αναφέρετε επίσης ότι είχαν αποθηκευτεί ωάριά της, ώστε να προχωρήσουν σε τεχνητή γονιμοποίηση, όμως προσπάθειες αναπαραγωγής αποδείχθηκαν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μάταιες.

υπουργός Πολιτισμού και Περιβάλλοντος της Μαλαισίας, Christine Liew, ανέφερε ότι η Ιμάν είχε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

https://twitter.com/DailyExpress_MY/status/1198214441566793729