Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε συγκεκριμένες περιοχές, αναγκάζουν τις Αρχές να κρατήσουν κλειστά ορισμένα σχολεία, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Το σύνολο των σχολείων ή τμημάτων που είναι κλειστά μέχρι τώρα είναι τα εξής:

Ωστόσο, περισσότερα από 20 σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται υπό κατάληψη, αριθμός που διπλασιάστηκε συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία της Τούμπας, της Μηχανιώνας, της Επανομής, των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και 1ου και 3ου ΓΕΛ Ευόσμου, καθώς επίσης και τα Γυμνάσια Ν. Πετριτσίου, Λευκώνα και το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου στις Σέρρες, ενώ κλειστό παραμένει και το 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η εισαγγελέας ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, κ. Δήμητρα Τσιαρδακλή, ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες και να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία όπου προβλέπεται, αν διαπιστωθεί η εμπλοκή ενηλίκων ως υποκινητών.

ο αδίκημα αφορά τη «διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας».

Η εισαγγελική παραγγελία διαβιβάστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να κοινοποιηθεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήμα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Να σημειωθεί πως συλλήψεις μαθητών δεν πρόκειται να γίνουν, επειδή τα Μονομελή και Τριμελή Δικαστήρια Ανηλίκων δεν συνεδριάζουν με την αυτόφωρη διαδικασία.