Ιλαροτραγωδίας συνέχεια, αφού μετά τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν για την "άρνηση χρήσης μάσκας" στα σχολεία, τώρα οι μαθητές βάζουν λουκέτα σε πολλά από αυτά, ζητώντας διαφορετικά μέτρα κατά της πανδημίας, όπως τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση των αποστάσεων.

Και παρότι στην Πάτρα δεν πιάνει "ούτε κορονοϊός ούτε τίποτα", σιώπησαν πλέον οι επαναστάτες-θιασώτες του καρναβαλιού και υπό κατάληψη τελούν σήμερα 39 σχολεία, σύμφωνα με το thebest.gr.

Υπό κατάληψη βέβαια τελούν και πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Αγρινίου.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

ι καταλήψεις στην πλειοψηφία τους έγιναν για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ματαιώθηκαν καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις καταλήψεων πάντως, οι μαθητές επικαλούνταν και το ζήτημα των μασκών.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, τονίζει πως οι «επαγγελματίες» καταληψίες και τα 15μελή που αποφασίζουν ερήμην των μαθητών έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάτρα και στρέφεται κατά του δημάρχου της πόλης.

«Δεκάδες καταλήψεις σε σχολεία, πέραν πάσης λογικής και σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι όλα αυτά γιατί πάνω από το συμφέρον των παιδιών μπαίνει η κομματική εμμονή. Μπαίνουν τα κόμματα του μπάχαλου που θέλουν να στρατολογήσουν επαναστάτες και να εκβιάσουν μόνο και μόνο για το προσωπικό και πολιτικό τους όφελος» επισημαίνει και προσθέτει:

«Φαίνεται, όμως, ότι οι «μπαχαλάκηδες» των σχολείων έχουν τη στήριξη και του δημάρχου, Κ. Πελετίδη, ο οποίος βάζει το κόμμα πάνω από τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών».

Ο κ. Καστανιώτης αναφέρει επίσης: «Mέχρι χθες κρατούσα ήπιους τόνους και δεν σχολίαζα τη στάση του. Αλλά πλέον δεν μπορώ να ανεχθώ το πολιτικό παιχνίδι που παίζει χωρίς να σέβεται τίποτε. Δεν είναι άξιος να τον αποκαλώ δήμαρχο, γιατί δεν του αξίζει αυτός ο τίτλος».