Οι νέοι συνωστίζονται και κυκλοφορούν χωρίς μέτρα προστασίας, οι 65άρηδες θα την πληρώσουν, όπως φαίνεται από τα μέτρα που επίκειται να ληφθούν αν συνεχιστεί η διασπορά της πανδημίας.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, κ. Νίκος Σύψας, αν δεν αναχαιτιστεί το επιβαρυμένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, θα χρειαστεί να υπάρξει περιορισμός στις μετακινήσεις πολιτών άνω των 65 ετών.

υτό είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του το επόμενο σχέδιο προστασίας, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων,κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65, αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προειδοποιώντας ότι όσο συνεχίζεται ο συγχρωτισμός μεταξύ των ατόμων, τόσο θα γίνεται πιο αναγκαία η επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.