Με μία ανακοίνωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δεν είναι πλέον μέλος του. (Σημ: Δεν ξέρουμε τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεδρίαση του πειθαρχικού δεν ακούσαμε να έγινε)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής «απεμπόλησε ο ίδιος το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

Τι προκάλεσε τη διαγραφή Κοντονή

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή  καταγγέλοντας ταυτόχρονα ότι είχε προειδοποιήσει εγκαίρως πως οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ευνοούν τη Χρυσή Αυγή.

?ημ: Όταν έφτασε ο νέος ποινικός κώδικας στη Βουλή, τον ψήφισε κανονικά και ο κ. Κοντονής. Έβαλε δηλαδή την κομματική πειθαρχία πάνω από την πάνδημη απαίτηση αντιμετώπισης του ναζισμού)