Tους καθηγητές στα υπό κατάληψη σχολεία να απέχουν από την τηλεκπαίδευση, παρ’ ότι υποχρεωτική με βάση τον πρόσφατο νόμο, καλεί η ΟΛΜΕ, προτρέποντάς τους να αποστελουν εξώδικα.

απόφαση αυτή της ΟΛΜΕ στηρίζεται στη γνωμοδότηση της ΑΔΕΔ, σύμφωνα με την οποία η περικοπή αποδοχών των εκπαιδευτικών που απέχουν από την εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι ανεπίτρεπτη.

Εκτός των άλλων, σύμφωνα πάντα με την ΑΔΕΔΥ, «εξομοιώνεται η μη προσέλευση εκπαιδευτικού στον χώρο του σχολείου με την αποχή τούτου από την υποχρεωτική παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολικές μονάδες και τον υποχρεωτικό αποκλεισμό μαθητών που συμμετέχουν στην κατάληψη από την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με ταυτόχρονη επιβολή σε αυτούς απουσιών».

 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά τη χθεσινή γνωμοδότηση που σας στείλαμε από την ΑΔΕΔΥ σχετικά με την με αρ.141224/15.10.2020 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, που ως γνωστόν ζητούσε από τους Δ/ντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περικοπή αποδοχών για όσους αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, σας στέλνουμε σήμερα συνοδευτικά και την Εξώδικη Όχληση – Διαμαρτυρία.

Θα πρέπει άμεσα να συμπληρώσετε τα στοιχεία που ζητάει το εξώδικο και στο τέλος να υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εκάστοτε ΕΛΜΕ. Στη συνέχεια θα επιδώσετε το εξώδικο με Δικαστικό Κλητήρα στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως απαιτεί ο Νόμος. Το κόστος δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται από τις ΕΛΜΕ.

Μπορείτε, παράλληλα, να οργανώσετε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ.Δ.Ε. την ημέρα της επίδοσης.»