Στα τέλη του έτους αναμένονται οι εγκρίσεις για τα εμβόλια είπε σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων θα έχουν εγκριθεί έως τότε ενώ στην αρχή οι εμβολιασμοί θα περιλαμβάνουν τους υγειονομικούς. Αναφορικά με την ανοσία του γενικού πληθυσμού, ο κ. Γώγος είπε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα έτος ώσπου να αναπτυχθεί. Για να μην υπάρξει παρανόηση των λεγομένων του, ο καθηγητής τόνισε πως τα μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι εν ισχύ και το 2021 καθώς θα βοηθήσουν στην εντιμετώπιση και άλλων ασθενειών (γρίπη κ.λπ).

Εξέφρασε την άποψη πως είναι πιθανό μέσα σε αυτή την εβδομάδα να δούμε τα κρούσματα να υπερβαίνουν τα 1.000 την ημέρα και εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε για τον αυξανόμενο αριθμό νοσηλευόμενων και επισήμανε πως όσο ανοίγουν κλινικές covid σε νοσοκομεία, το σύστημα πιέζεται στις υπόλοιπες κλινικές.

Αναφορικά με την πιθανότητα ενός δεύτερου lockdown ο κ. Γώγος τόνισε πως αν τα κρούσματα αυξηθούν σε περισσότερα από 2.000 την ημέρα, αυτό σημαίνει νέα πέτρα αλλά ανέφερε πως τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ικανοποιητικά.