Τα νεότερα για την υπόθεση Novartis είναι πραγματικά συγκλονιστικά τις τελευταίες μέρες. Μετά την κυρία Μαρία μαραγγελη η οποία αρνείται ότι είναι προστατευόμενη μάρτυρας, το ίδιο υποστηρίζει και ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ενώπιον της επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελοπουλου. Ο κ. Δεστεμπασίδης αρνείται πώς είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας "Μάξιμος Σαράφης" όπως αυτό έχει καταγγελθεί από τον Νίκο Mανιαδάκη.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Δεστεμπασίδης ανέφερε «δεν ονομάζομαι ούτε Κελέση, ούτε Σαράφης αλλά Δεστεμπασίδης” και ζήτησε να ερωτηθεί μόνο για το αντικείμενο της προανακριτικής που είναι η υπόθεση του Παπαγγελόπουλου.

Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως σε ερώτηση του κυρίου Θάνου πλεύρη, ο οποίος τον ρώτησε αν γνωρίζει κάτι για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. επανέλαβε ρητά πώς θα απαντήσει μόνο για την υπόθεση Παπαγγελοπούλου.

Αποκαλυπτική ήταν η απάντηση του σχετικά με τις ενέργειες της εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Ελένης Τουλουπάκη. Σε ερώτηση του κυρίου Κεγκέρογλου είπε πως δεν τον έχει καλέσει ποτέ για κατάθεσηη  κυρία Τουλουπάκη και ότι δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον κύριο Μανιαδάκη.

Ο διάλογος όπως μεταφέρεται από πηγές του ΚΙΝΑΛ είναι αποκαλυπτικός:

-Κεγκέρογκου: Σας κάλεσε ποτέ η κ.Τουλουπάκη να καταθέσετε γι αυτή την υπόθεση;

m>-Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν με κάλεσε

m>-Β. Κεγκερογκου: Στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά σας και λέει οτι εσείς μαζί με τον Φρουζή συμμετείχατε στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Νοβάρτις.

m>-Φ.Δεστεμπασίδης: Από μένα ζητούνταν να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προυπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε.

m>-Β.Κεγκέρογλου: Γνωρίζετε τον κ.Μανιαδάκη; Έχει πει οτι σας συνάντησε σε προθάλαμο δικαστηρίου.

m>-Φ.Δεστεμπασίδης: Ο κ.Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. Σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε σην Εισαγγελία Διαφθοράς.

m>-Β.Κεγκέρογκου: Ξαναρωτώ, το γεγονός οτι η κ.Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;

m>-Φ.Δεστεμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;